Plantić nije uspio protiv Rusa, kući odlazi s brončanom medaljom

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.06.2017 21:18h Autor:

Damir Plantić

Završen je hrvatski put na europskom boksačkom prvenstvu u Harkivu i to porazom Damira Plantića u polufinalu turnira poluteške kategorije. Bolji od njega bio je mladi supertalent Muslim Gadzhimagomedov iz Rusije, no Damir se vraća s brončanom medaljom.

Hrvatska petorka je u Harkiv otišla bez ikakvih imperativa, a na kraju se član BK Sesvete vraća s broncom i plasmanom na svjetsko prvenstvo, koje se održava od 25. kolovoza do 3. rujna. Damir Plantić će s ovog turnira izvuči potrebne pouke te u Hamburg otići iskusniji i još spremniji, pokušati još jednom razveseliti hrvatsku boksačku javnost.

Protiv ruskog protivnika, nakon teška tri meča, ipak nije mogao. Gadzimagomedov je od početka uhvatio potreban ritam te je pogođao u pravovremenim serijama. Damir je pokušavao, nije se predao do posljednjih trenutaka meča, ali samo srcem ovog puta nije uspio savladati protivnika, koji je danas ipak bio tehnički superioran. Dokaz toga je jednoglasna odluka svih pet sudaca, kojima je završen put Damira Plantića na europskom boksačkom prvenstvu. Put koji mu je donio velik uspjeh u obliku brončane medalje.

Podsjećamo, Damiru nikako nije bilo lako nakon prvih poraza hrvatskih boksača, no unatoč tome je u prvom kolu bio bolji od protivnika iz Bugarske. U drugom je kolu odradio dominantan meč protiv Kauffera iz Švedska, dok mu je medalju donio nastup protiv Mikhaila Dauhaliavetsa iz Bjelorusije.

Čestitamo Damire!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI