Plantić: Ne idem na Mediteranske igre, siguran sam da će i Cvetković donijeti medalju!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 21.06.2018 11:03h Autor:

Damir Plantić

Službene stranice Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) su u srijedu objavile intervju s našim reprezentativcom, osvajačem europske medalje i jednim od najboljih hrvatskih amaterskih boksača koji je dominaciju potvrdio i na netom održanom Prvenstvu Hrvatske, Damirom Plantićem.

Intervju vam donosimo u cijelosti:

Jesu li domaće titule stepenice za odlazak u inozemstvo?

“Tako je. Jedino ako zakoračiš takvim putem možeš se nadati da će ti se otvoriti europske i svjetske pozornice. Kada si prvak doma dolaziš i do plasmana koji te gura u poziciju da se kvalificiraš za borbe koje donose međunarodne medalje ali i prepoznatljivost.”

Šampioni često imaju problem odustajanja suparnika?

“Ja nemam takvih problema. Moja je sportska filozofija oduvijek bila da, ako želiš biti najbolji, moraš dobiti trenutno najboljeg. Straha nikada nisam imao od nikoga . Odustajanja koja nisu bila vezana s ozljedama kao sportaš ne razumijem i ne podržavam.”

Leo Cvetković poražen je s čistih 5 : 0?

“To je bila u biti preslika prošlogodišnjeg finala. Dok sam se prošle godine tukao, ove godine obostrano se išlo taktički. Borba je bila šahovska i na ringu se događalo nadmudrivanje. I ja i Leo tražili smo slabosti koje bi mogli iskoristiti. Ja sam pokazao da sam iskusniji i bolji borac koji je u konačnici i slavio.”

Nastupi na međunarodnom ringu graniče sa surovošću?

“Ma to je samo takav sport. Nema tu sada netko će lagano a netko će jako. Ti moraš na na ring sam i tamo si prepušten sam sebi i onom što si naučio. Što više treniraš imaš bolji sparing imaš i veće šanse da vani učiniš više. Tih svih problema svjestan je i tvoj suparnik pa stoga nitko nakon udarca gonga na sredinu ringa ne ide s parolom lako ćemo. Svako podcjenjivanje ili poigravanje previše se puta dokazalo vodi u poraz.”

Kakva je međunarodna slika suparnika?

“Ja sam tek prošle godine bio na EP-u i po prvi puta vidio sam nove ljude ali i boksače. Kada se pojavi prilika za novi međunarodni iskorak vidjet ću kakvi su odnosi i imena koja su došla.”

Kako se pripremaš?

“Ja sam uglavnom sam. Imam nekoliko prijatelja, trenera Kristijana Tepeša s kojim radim tehniku. Tu je i moj kondicijski trener. Oni su dio plana kada krenu pripreme za neki nastup izvan Hrvatske. Sve ostalo je na meni.”

Koje su tvoje boksačke karakteristike?

“To je meni teško reći. Sve ovisi o trenutku koji se dogodi tijekom meča. Nekad moraš biti smiren , nekad agresivan. Kada pobijediš u biti to je i najmanje bitno.”

Što do kraja godine?

“Ja mislim da sam svoje za sada odradio. Treniram svaki dan, ali natjecanja neće biti. Imam privatne obiteljske obveze koji su mi sada prioritet. Što se Mediteranskih igara tiče tamo me sigurno neće biti. Siguran sam da će i drugoplasirani u mojoj kategoriji Leo Cvetković biti dovoljno kvalitetan da se kući vrati s medaljom.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI