Plantić: Intimno sam htio zlato, ali i bronca je fenomenalna!

Vijesti iz regije 26.06.2017 14:30h Autor:

Photo: Facebook

“Ja samom sebi postavljam ciljeve. Cilj mi je uoči EP-a bio da donesem medalju, to sam i napravio. Ispunio sam dva od tri cilja koja sam si postavio. Plasman na svjetsko prvenstvo, osvajanje medalje, jedino taj treći cilj nisam ostvario”, rekao je po povratku u Zagreb osvajač brončane medalje na Europskom boksačkom prvenstvu u Harkivu, Damir Plantić.

Pogledajte svečani doček Plantića i bakljadu u Sesvetama (VIDEO)

Upitan u intervjuu za Sportske Novosti koji mu je bio taj treći cilj koji nije ispunio, član BK Sesvete odgovara:

“Doći na tron Europe. To mi je intimno bio cilj. Tu sam malo posustao, ali dobro je. Bit će i to.”

Plantić je izuzetno zadovoljan ogromnim uspjehom, no ipak ostaje žal za propuštenom prilikom…

“Osjećaj je fenomenalan, iako ostaje manja razočaranost što nisam uspio u polufinalu pobijediti Rusa koji je kasnije izgubio finale. Razočaran u smislu da generalno mislim da ga mogu dobiti. No, opet, kada se osvrnem na cijelo Europsko prvenstvo, sam jako zadovoljan. Od 27 boraca u mojoj kategoriji sam ušao među četiri najbolja. Veliko postignuće za mene s obzirom na to da mi je Harkiv ipak bio prvo veliko međunarodno boksačko natjecanje.”

Hrvatski reprezentativac u -81 kategoriji je opisao meč protiv Rusa Muslima Gadzimagomedova…

“Prvu rudnu sam još i dosta dobar bio. Malo sam se, kako vele zakiselio oko druge runde, odnosno zakiselili su mi se mišići. Stvar je to umora jer su prethodne tri borbe bile jako teške. Prva mi je recimo sama po sebi bila teška jer ne samo što je to bio debi, otvaranje, već i dosta prljav borac. Bugarin s kojim je bilo više hrvanja nego boksa. Bile su mi jednostavno naporne sve tri borbe prije polufinala i onda je u toj četvrtoj došlo malo jače do izražaja jer nisam do tada imao kontinuitet borbi. Zato velim da je oo za mene sada velik uspjeh, a za Svjetsko prvenstvo će biti bolje. Na četiri ću se borbe pripremiti, pa kada onda ta četvrta dođe, vjerujem da ću biti još spremniji”.

Sada  Plantiću slijedi kraći odmor, a onda povratak napornim treninzima i pripreme za nastavak sezone.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI