Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Plantić prvak Europe, Filipi osvojio srebro! | Fight Site

Plantić prvak Europe, Filipi osvojio srebro!

Vijesti iz regije 27.10.2014 09:29h Autor:

Luka Plantić

Luka Plantić postao je europski prvak u srednjoj kategoriji nakon što je u finalu diskvalifikacijom u drugoj rundi svladao Talijana Giovannija Sarchiotta dok je Toni Filipi osvojio srebro u teškoj kategoriji na Europskom juniorkom prvenstvu u boksu koje je održano u Zagrebu.

Plantić je uz sjajnu podršku navijača od prve minute krenuo agresivno nametnuvši tempo koji njegov protivnik nije mogao pratiti. Zbog toga je na nedozvoljeni način pokušavao zaustaviti našeg boksača što je sudac u ringu kaznio s dvije javne opomene u prvoj rundi te još jednom u drugoj. To je značilo diskvalifikaciju te je Luka Plantića nakon Filipa Hrgovića i Dine Mansoura postao treći Hrvat sa zlatnom medaljom s juniorskog Europskog prvenstva.

Toni Filipi je osvojio svoju treću srebrnu medalju. Nakon srebra na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama mladih u Zagrebu je postao europski doprvak. U finalu teške kategoriji pobijedio ga je Ukrajinac Konstjantin Pinčuk jednoglasnom odlukom sudaca.

Uz Luku Plantića europski prvaci postali su: Rus Ivan Abramov (muha), Englez Muhammad Ali (bantam), Moldavac Dorin Bucsa (pero), Rus Maksim Krivcov (laka), Talijani Vicenzo Arecchia (poluvelter) i Vicenzo Lizzi (velter), Rumunj Aradoaie Paul Andrei (poluteška), Ukrajinac Konstjantin Pinčuk (teška) i Nijemac Peter Kadiru (superteška).

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI