Pijetraj: Suspendirali su nas kako bi nam se osvetili!

Vijesti iz regije 23.10.2012 12:26h Autor:

Leonardo Pijetraj (foto: Večernji list)

Leonardo Pijetraj u ime svog boksačkog kluba Leonardo odlučio se obratiti javnosti svojom objavom za medije u kojoj želi iznijeti vlastitu stranu priče o odluci Hrvatskog boksačkog saveza da suspendira njegov klub.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"BK Leonardo ponovno se našao na udaru neodgovornih boksačkih dužnosnika, koji pokušavaju spriječiti sportsku aktivnost najboljeg hrvatskog kluba u posljednjih pet godina prema broju medalja i natjecatelja na seniorskim, juniorskim i kadetskim nacionalnim prvenstvima.

U osvetničkom pohodu predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) Roberta Pauletića, BK Leonardo je 6. listopada 2012. godine suspendiran zbog navodnih, zapravo izmišljenih teških povreda Stegovnog pravilnika HBS-a.

Naglašavam da je ova odluka potpuno neopravdana i pravno manjkava zbog više razloga, a ponajprije zato što se ne navodi temelj za donošenje, ni pouka o pravnom lijeku, niti je ovlaštenim osobama BK Leonardo omogućeno da se izjasne o navodima i paušalnim ocjenama potpisnika suspenzije.

S obzirom na nadnevak odluke o suspenziji, jasno je da su se predsjednik Pauletić i njegov Izvršni odbor HBS-a već na svom prvom sastanku po ishođenju rješenja zagrebačkog Gradskog ureda za opću upravu pobrinuli osvetiti boksačima, trenerima i dužnosnicima BK Leonardo za legalnu i legitimnu podršku drugome kandidatu za predsjednika HBS-a. Pritom, u protupravnom nasrtaju predsjednika HBS-a naš klub nije usamljen, iz istih osvetničkih pobuda suspendiran i BK Borovo.

Prilikom izricanja sankcije, zbog koje su u prošlosti i sami prosvjedovali i naglašavali neopravdanost takvih mjera, čelnike HBS-a nisu pokolebale ni nepobitne činjenice da je BK Leonardo već godinama perjanica hrvatskog boksa, kako kvalitativno, tako i brojem medalja i aktivnih boksača, da je BK Leonardo iznjedrio najboljeg hrvatskog boksača u posljednjih desetak godina Filipa Hrgovića, te osvajača jedine međunarodno relevantne medalje od  2006. godine Hrvoja Sepa. Upravo suprotno, čini se da su baš uspjesi BK Leonardo motiv za nezaslužene, nepravedne i protupropisne stegovne mjere neistomišljenika.

U takvom ozračju i nakon takvih poteza, s pravom se moramo zapitati kakve su zapravo namjere predsjednika HBS-a Roberta Pauletića i njegovih suradnika? Kakav to Savez žele ustrojiti čelnici HBS-a? I konačno, zanimaju li ih uopće boks, boksači, treneri, natjecanja, uspjesi i medalje ili im je samo važno pod svaku cijenu ukloniti smetnju njihovoj samovolji i uništiti najvećeg boksačkog suparnika.

O ovom samovoljnom potezu predsjednika HBS-a odmah smo obavijestili sve relevantne institucije i poduzeli pravne korake u nakani da se suspenzija poništi. Uvjereni smo da ćemo u tome i uspjeti i da će BK Leonardo i 2013. godine biti najbolji boksački klub na nacionalnoj razini u svim konkurencijama."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI