Pijetraj: Sudac je pogriješio, nije trebao brojati Sepu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.10.2017 13:03h Autor:

Photo: Milan Krušič – FFC

Hrvoje Sep je odradio jedan od najzanimljivijih i najkvalitetnijih dvoboja na FFC-u 30 u Linzu prema gotovo jednoglasnom mišljenju publike.

Nakon sjajnih šest rundi neprestane akcije u boksačkom ringu je svladao jednoglasnom odlukom sudaca opasnog Gruzijca Levana Luhutašvijila. Hrvatskom olimpijcu, koji je ovime ostvario treću profesionalnu pobjedu, se čak i nepotrebno brojalo u prvoj rundi, no Sep je ostao miran te je dominirao čitavim dvobojem. Ovo je ujedno bio tek treći profesionalni dvoboj ikada održan na jednoj FFC priredbi.

“Znao sam da će biti teško, ali znao sam i da ću pobijediti. Luhutašvili je odličan boksač, ali pronašao sam recept i za njega. Mislim da sam u petoj rundi čak možda mogao nokautirati. Zadovoljan sam, moja je pobjednička serija nastavljena i u Linzu”,  izjavio je nakon meča Hrvoje Sep.

Jedan je Gruzijčev neuspjeli pokušaj sredinom prve runde, nakon kojeg se Sep okliznuo i pao, sudac u ringu pogrešno protumačio i brojao hrvatskom poluteškašu kao da je u nokdaunu. Međutim, Hrvoje nije dopustio iznenađenje, strpljivo je gradio svoju pobjedu serijama udaraca i odličnim kretanjem i eskivažama.

“Nema ni govora o nokdaunu, sudac je prilično pogriješio. Moram priznati da me Gruzijac iznenadio svojim udaračkim sposobnostima, nisam očekivao da je tako opasan. Radi se o iznimno neugodnom boksaču, mnogi će se na njemu spotaknuti. Sepova predstava bila je na vrlo visokoj razini, jer jedino tako se može pobijediti ovakve suparnike, ali uvjeren sam da je mogao slaviti i prekidom”,  rekao je Leonard Pijetraj, Sepov trener i menadžer nakon meča.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI