Pijetraj odredio boksače za Europsko prvenstvo u Ukrajini

Vijesti iz regije 13.06.2017 14:51h Autor:

Damir Plantić

Hrvatska seniorska muška boksačka reprezentacija putuje u srijedu u Ukrajinu na Europsko prvenstvo u boksu (EUBC) koje se održava u gradu Harkivu.

Reprezentacija čiji je izbornik Leonard Pijetraj broji pet boksača od čega su čak tri iz Boksačkog kluba Sesvete koji Hrvatsku predstavlja u Regionalnoj boksačkoj ligi. U kategoriji do 60 kilograma u Ukrajini će nastupati aktualni prvak države Stipan Prtenjača, u diviziji do 69 kilograma ćemo također vidjeti aktualnoj hrvatskog šampiona iz istog kluba Marka Zeljka. U kategoriji do 75 kilograma Hrvatsku će predstavljati član Boksačkog kluba Pitbull i trenutačni doprvak države Mate Rudan, dok u kategoriji do 81 kilogram u Harkiv putuje iskusni Sesvećanin Damir Plantić (također prvak države). U teškoj kategoriji do 91 kilogram u Ukrajini će se boriti jedini član BK Leonardo među reprezentativcima Alen Babić.

Upravo je posljednji izbor bio predmet javnih neslaganja Boksačkog kluba Gladijator jer je Babić izabran umjesto Josipa Bepa Filipija koji je osvojio državno prvenstvo. Pijetraj je odlučio u Ukrajinu poslati Babića nakon dva reprezentativna sparinga prilikom kojih je prema njegovoj procjeni Babić bio spremniji i bolji.

S reprezentativcima na put idu Stipica Brekalo kao glavni trener i Zoran Kralj. Ždrijeb natjecanja, baš kao i službena vaga, na rasporedu su u petak 16. lipnja. Finala su na rasporedu 24. ovog mjeseca.

Stipan Prtenjača (-60kg, BK Sesvete) – aktualni prvak Hrvatske -60kg
Marko Zeljko (-69kg, BK Sesvete) – aktualni prvak Hrvatske -69kg
Mate Rudan (-75kg, BK Pitbull) – aktualni doprvak Hrvatske -69kg
Damir Plantić (-81kg, BK Sesvete) – aktualni prvak Hrvatske -81kg
Alen Babić (-91kg, BK Leonardo) – akutalni brončani s Prvenstva Hrvatske -91kg

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI