Pijetraj najavio Sepov meč u FFC-u: “Idemo težim putem, ali to nam odgovara”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.10.2017 12:30h Autor:

Leonard Pijetraj Hrvoje Sep

U četvrtak je javnosti obznanjeno kako će svoj treći profesionalni boksački dvoboj hrvatski Olimpijac Hrvoje Sep odraditi ponovno u FFC promociji. I to 21. listopada na priredbi u austrijskom Linzu. Službene stranice hrvatske organizacije su objavile da će se član BK Leonardo iz Zagreba sučeliti s neporaženim Gruzijcem Levanom Lukhutashvilijem koji za sada ima četiri profi meča i četiri pobjede prekidom. Nimalo lagan ispit na početku profesionalne karijere za Sepa.

Hrvoje Sep boksa na FFC-u 30 protiv neporaženog Gruzijca!

Tragom te vijesti kontaktirali smo hrvatskog boksačkog izbornika, a ujedno i Sepovog dugogodišnjeg trenera Leonarda Pijetraja, koji nam je najavio dvoboj koji slijedi točno za dva tjedna.

“S obzirom da su vremena takva, nema mnogo evenata, ne ulaže se toliko kao ranije i nadolazeći boksači nemaju pet godina laganog puta prije nego što stignu do prilike za neku titulu, danas su stvari u profesionalnom boksu jako ubrzane. Kako bi se smanjila i skratila ulaganja i troškovi, ide se ovim putem, koji je nešto teži, a gdje se odmah na početku boksa protiv ozbiljnijih protivnika. Ali to nama nije problem. Hrvoje Sep je dovoljno iskusan boksač, koji iza sebe ima sjajnu karijeru u WSB ligi, i njemu odgovara da se što brže probije na svjetskim boksačkim rang ljestvicama. A tamo se probija, ja vjerujem, prema kvaliteti, a ne penje se preko veze. Ne moraju protivnici biti super kvalitetni boksači, ali bitno je da imaju dobar ‘score’. Lukhutashvili ima četiri meča, četiri pobjede i četiri nokauta.”

Prvi profesionalni dvoboj boksač iz Vrbanje je odradio u travnju mjesecu ove godine u Sloveniji, zatim je boksao u Parizu, da bi dobar dio ljeta proveo u Kanadi gdje je sparirao sa boksačkom zvijezdom Arthurom Baterbievim. Pijetraj otkriva da su dobili novi poziv za odlazak u Kanadu, no radi promjene planova, put je oktazan u posljednji trenutak te su pripreme morali realizirati na drugačiji način.

“Na nas to ne utječe jer mi imamo svoj plan i program – neovisno o utjecajima sa strane, bilo oni dobri ili loši, mi ga se držimo. Hrvoje je psihički iznimno stabilan boksač. Naravno da nije ugodno kada trebaš ići na tako dugačak put i sve isplaniraš, a onda u posljednji trenutak se to otkaže. No, takve stvari nisu u našoj moći.”

“Ovaj put je na sparinge s Baterbievim trebao ići i Alen Babić. Polako ću i njega i Marka Miluna uvoditi u ovakve jake sparinge koji su odlični za njih kako bi se profilirali i među svjetskom konkurencijom. Jako dobro je za takve mlade boksače osjetiti da mogu boksati s najboljima. Nakon prošlog puta u Kanadu Baterbiev nam je rekao da tako dobre sparinge, kao što je odradio sa Sepom, nije imao nikada u karijeri. Od kada je profesionalac. Zato ćemo ponovno surađivati s njim i zato su nas ponovno zvali.”

Dva tjedna prije ulaska u ring, Sep je već u vrhunskoj formi, no tek sada slijedi najteži dio – sparinzi.

“Kod Sepa nema neke velike promjene tu. On je sportaš koji je baš uvijek u vrhunskoj formi. Tek sada mu slijede pravi sparinzi u samoj završnoj fazi priprema. Pravu formu zapravo vidite tek kada vaš boksač uđe u ring”, objašnjava hrvatski izbornik.

Ovo je drugi meč koji će Sep odraditi u hrvatskoj FFC promociji koja inače promovira uglavnom slobodnu borbi i kick boxing. Kako je došlo do suradnje?

“S Orstom Zovkom imamo jako dobar odnos i mi smo dugogodišnji prijatelji. To što na FFC priredbama nije bilo profesionalnog boksa, ne znači da ne možemo dobro surađivati. Moje mišljenje prema svim drugim borilačkim sportovima je dovoljno korektno da Sep može boksati i na FFC priredbama. A čini mi se da i Orsat ima neke planove vezane za profesionalni boks što mi je drago.”

“Ipak, vjerujem da će ovo biti jedan od posljednjih Sepovih nastupa u FFC-u je nam slijedi odlazak u ozbiljnije promotorske vode, a nisam siguran hoće li novi promotori dozvoliti nastupe u ostalim organizacijama. Bit će mi drago, ako će se meč prenositi na nekoj od naših televizija. Jer Sep je jedna posebna priča, ne samo u boksačkom, nego i u ljudskom smislu. Ne postoji osoba na kugli zemaljskoj, koja kada ga ne upozna, ne želi mu uspjeh”, zaključuje Pijetraj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI