Petje pred najtežim ispitom u FFC-u: U Rijeci brani pojas protiv "Armenskog Tigra"

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.11.2015 14:28h Autor:

Petje vs. Movsiyan

Kao uvod u glavni dvoboj kick boksing programa FFC-a 21, onaj između Mladena Kujundžića i Franka Munoza, riječka će publika u dvorani Zamet 27. studenog vidjeti novu obranu naslova FFC šampiona u lakoj kategoriji i najboljeg slovenskog borca Samo Petjea.

Ovaj mladi udarač se u tri godine od prvog meča "undercard" programa na FFC-u te poraza od Tea Mikelića, promovirao u svjetsku kick boksing klasu. Nanizao je pet pobjeda u FFC ringu uključujući slavlja protiv svih najvećih rivala, ali i osvetu protiv Mikelića baš u dvoboju za titulu. Posebno impresivna bila je obrana naslova protiv FFC Futures prvaka Valentina Rybalka kojeg je deklasirao u Ljubljani početkom 2015.

U Rijeci će se susresti s odličnim Armencem, koji nastupa pod češkom zastavom – Tigranom Movsisyanom. "Armenski Tigar" kako dosta očekivano nazivaju Tigrana je jedna od najvećih mladih europskih nada u ovoj kategoriji. Velik broj profesionalnih mečeva (36-4) unatoč tome što su mu tek 22 godine pokazuje da se već sada radi o prekaljenom profesionalncu s odličnim rezltatima. U FFC-u je za sada neporažen uz impresivnih 3-0. Nakon slavlja protiv Slobodana Kajmakoskog i Martina Anwara, ključna pobjeda za dobivanje statusa izazivača je bila ona protiv Tea Mikelića na FFC-u 19 u Linzu. Iako rezerviran dobar dio meča, Movsisyan je zapravo strpljivo čekao Mikelićevu grešku te je na koncu i dočekao priliku plasirati svoj najjači udarac – desni kroše. Kada je jednom srušio Puležana, bio je to ujedno i početak kraja. Namirisao je krv te se Mikeliću vrlo brzo još nekoliko puta brojalo.

Iako je Ukrajinac Rybalko FFC Futures pobjednik koji iza sebe ima preko 200 amaterskih mečeva, iako je Teo Mikelić borac koji je već jednom svladao Petjea, dojam je da će Slovenac upravo u Movsisyanu imati najvećeg rivala do sada. Hoće li "Armenski Tigar" pomrsiti planove sjajnom Petjeu, saznat ćemo za manje od tri tjedna u Rijeci na FFC priredbi s možda i najkvalitetnijim popisom borbi do sada.

FFC 21 – Rijeka

KB:

Mladen Kujundžić (CRO) vs. Frank Munoz (SPA), -95kg
Samo Petje (SLO) vs. Tigran Movsisyan (CZE), -70kg – meč za titulu
Miran Fabjan (SLO) vs. Igor Emkić (BiH), -85kg
Stevan Živković (SER) vs. Eyevan Dunnenberg (NED), -77kg
Denis Chorchyp (SLO) vs. Strahinja Denić (SER), -91kg
Manuel Smoljan (CRO) vs. Nikola Cimeša (SER), -70kg
Fabio Di Marco (ITA) vs. Mihael Bajramov (GER), -70kg

MMA:

Dion Staring (NED) vs. Andreas Kraniotakes (GRE), HW – meč za titulu
Tomislav Spahović (BiH) vs. Marcin Prachnio (NED), -93kg – meč za titulu
Lemmy Krušić (SLO) vs. Slobodan Maksimović (SUI), -66kg
Ivica Trušček (CRO)  vs. Vladislav Kanchev (BUL), -77kg
Ivan Vitasović (CRO) vs. Darko Stošić (SER), HW
Daniel Iliev (BUL) vs. David Vasić (CRO), -84kg
Bruno Guštović (CRO) vs. Attila Moszi (HUN), -84kg

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI