Petje debitira za Glory na velikoj priredbi u prosincu: Odmah na drugog izazivača!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 02.11.2017 11:14h Autor:

Samo Petje vs. Zahid Zairov

Elitna svjetska kick boxing promocija Glory World Series je u srijedu objavila najavu, a ujedno i čitav popis borbi za svoj veliki PPV event koji slijedi 9. prosinca u nizozemskom Rotterdamu, a predvode ga Rico Verhoeven i Jamal Ben Saddik.

PPV dio priredbe će sadržavati četiri meča, Glory 49 će ponuditi njih pet, baš kao i Glory 49 Superfights. Sve to u jednoj večeri!

Nas su naviše zaintrigirala dva imena koja se nalaze na popisu borbi. Aktualni FFC prvak u lakoj kategoriji i najbolji slovenski kick boksač Samo Petje će nasatupiti na Gloryju 49 i to u “co-main” eventu večeri protiv Christiana Baye.

Ovo će biti ujedno i pravi debi u Gloryju za slovenskog borca. Iako je Petje nastupio na Gloryju 14 u Zagrebu, kao dio uvodnog programa koji je organizirao Fight Channel (svladao je Lirima Ahmetija), tek nastup u Rotterdamu će mu se brojati kao službeni debi za elitnu promociju.

Slovenac svakako neće imati lagan zadatak jer će na drugoj strani stajati vrlo iskusni i žilavi borac iz Angole Christian Baya, kojem će ovo biti već četvrti nastup za Glory. Baya je za sada neporažen uz tri čiste pobjede. Debitirao je u na Gloryju 35 u Nici slavljem protiv Josha Jaunceyja većinskom odlukom sudaca, da bi iduća dva dvoboja odradio na Gloryju 42 u Parizu na turniru četvorice izazivača. Tada je oba puta slavio podijeljenim odlukama sudaca protiv Anatolyja Moiseeva i Massara Glundera. Baya dolazi iz slavne dvorane Mikea Passaniera “Mike’s Gym” gdje treniraju i borci poput Badr Harija.

Na Gloryju 49 se originalno trebao sastati s Maratom Grigorianom, prvom na ljestvici izazivača, kako stoji na službenim stranicama promocije, no zamijenio ga je FFC prvak Samo Petje. Borac iz Angole je trenutačno rangiran kao #3 u lakoj kategoriji.

Na Gloryju 49 Superfight će nastupiti bivši FFC prvak u velter kategoriji Eyevan Danenberg. On će se susresti s britancem Jamiejem Batesom u svom četvrtom nastupu za Glory. Nizozemac za sada ima dvije pobjede i poraz u elitnoj promociji.

GLORY: REDEMPTION
Heavyweight World Title Bout: Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik
Light Heavyweight Bout: Michael Duut vs. Danyo Ilunga
Heavyweight Bout: Anderson Silva vs. Xavier Vigney
Featherweight No. 1 Contender Bout: Petchpanomrung Kiatmookao vs. Zakaria Zouggary

GLORY 49 SuperFight Series
Middleweight World Title Bout: Alex Pereira vs. Yousri Belgaroui
Heavyweight Bout: Ismael Londt vs. D’Angelo Marshall
Welterweight Bout: Nieky Holzken vs. Alim Nabiyev
Welterweight Bout: Eyevan Danenberg vs. Jamie Bates
Featherweight Bout: Bailey Sugden vs. Chenglong Zhang

GLORY 49 Rotterdam
Lightweight Tournament Final Bout: Winner of Bout A vs. Winner of Bout B
Lightweight Bout: Christian Baya vs. Samo Petje
Welterweight Bout: Omar Moreno vs. Anying Wang
Lightweight Tournament Semifinal Bout B: Niclas Larsen vs. Tyjani Beztati
Lightweight Tournament Semifinal Bout A: Stoyan Koprivlenski vs. Maykol Yurk

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI