Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Petar Milas obranio naslov IBO prvaka svijeta u teškoj kategoriji | Fight Site

Petar Milas obranio naslov IBO prvaka svijeta u teškoj kategoriji

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.06.2018 10:41h Autor:

Milas vs. Pianeta

Hrvatski boksač teške kategorije, Petar Milas, obranio je svjetsku internacionalnu IBO titulu, savladavši Francesa Pianetu iz Italije, jednoglasnom sudačkom odlukom nakon deset rundi.

22-godišnji Spličanin vrlo uspješno gradi svoju profesionalnu boksačku karijeru, iako u domovini podosta u sjeni Filipa Hrgovića. Svoj talent, ali i kvalitetu potvrdio je pobjedom u Munchenu, gdje mu se suprotstavio Francesco Pianeta, talijanski boksač koji je 2013. godine bio izazivač za titule Vladimira Klička. Kličko ga je tada savladao nokautom u šestoj rundi, što je Pianeti biti prvi poraz u karijeri. U meč protiv Milasa ušao je sa skorom 35-3-1.

Hrvatski boksač, koji je u prošlom meču osvojio IBO teškašku titulu protiv Kevina Johnsona, nije imao nikakvog prevelikog respekta prema dosadašnjim rezultatima Talijana, kao i prema njegovom iskustvu, nego je od samog početka meča odlučio on biti taj koji će imati inicijativu i kontrolirati meč. Naravno, cilj je bio do pobjede doći nokautom, što na kraju Milas nije uspio, no ne može biti nezadovoljan svojim nastupom.

Milas je zapravo glavninu posla napravio u prvih pet rundi, gdje je bio dominantan, dok je drugih pet pametno spustio tempo te nije dozvolio Talijanu da ga odvede tamo gdje bi njemu odgovaralo. Dok smo u prvoj polovici meča gledali pokušaje kombinacija i vrlo raznovrstan boks, drugu je ipak prevladao umor te su se boksači više koncentirali na pametno kretanje i traženje prilike da plasiraju jedan udarac maksimalne snage, koji bi mogao riješiti ovaj meč. Taj udarac nije došao, iako je Talijan nekoliko puta opako povukao prema hrvatskom boksaču, koji je eskivažama pokazao kako je jako dobro pripremio taktiku za ovaj meč.

Sudačke kartice na kraju su rekla 96-94, 97-93, 99-91 u korist hrvatskog boksača, koji svoj skor tako podiže na 12-0 uz devet nokauta. Prije ovog meča nalazio se na 54. mjestu teškaške ljestvice po BoxRecu, odnosno 15 mjesta ispod Filipa Hrgovića. Ova pobjeda vjerojatno bi mu trebala osigurati dovoljno bodova za ulazak u Top 50. Vidjeti ćemo što će iduće uslijediti ovom velikom talentu, ali zanimljiva je jedna izjava u vezi Filipa Hrgovića. Milas je izjavio kako mu je san odraditi meč na Poljudu, upravo protiv Hrgovića, gdje bi se borili za ujedinjenje svjetskih titula. To bi značilo da su sve titule kod hrvatskih boksača, što zapravo uopće ne zvuči loše, zar ne? Neka mu se ispuni prvi dio želje, a za drugi ćemo već vidjeti!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI