Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Pet dana do MFC-a: "Ovo je samo zagrijavanje za Podgoricu i pun Centar Morača" | Fight Site

Pet dana do MFC-a: "Ovo je samo zagrijavanje za Podgoricu i pun Centar Morača"

Vijesti iz regije 22.07.2015 11:23h Autor:

MFC pojas

Do trećeg i definitivno najspektakularnijeg eventa Montenegro Fighting Championship organizacije ostalo je samo nekoliko dana, a mi vam donosimo najvažnije informacije o priredbi koju će predvoditi bivši UFC borac, a danas i član FFC-a, Igor "The Duke" Pokrajac. Osim zagrebačke zvijezde, na sjajnom eventu ćemo vidjeti i Dušana Džakića, Vasu Bakočevića, Ivicu Truščeka i Davida Zawadu – sve odreda sjajne borce poznatog i dokazanog imena.

U velikom razgovoru za Fight Site glavni organizator eventa i pokretač MFC-a, Alen Džankić otkriva zanimljive pojedinosti o borilačkom spektaklu u Budvi.

MFC 3 je daleko najjači borilački MMA turnir u Crnoj Gori do sada. Kako je uopće došlo do pokretanja ove promocije?

"MFC je vrlo mlada organizacija, ali smo jako uporni. Smatram da ćemo se organizacijom ove priredbe definitivno probiti kao najjača borilačka organizacija u Crnoj Gori. To zapravo i nije toliko teško s obzirom da se ovdje rijetko tko usuđuje organizirati nešto slično."

Kako se financirate s obzirom da je opće poznato kako borilački sport nije posebno isplativa investicija?

"Iza organizacije stoji MMA Team Zabjelo koji je jedini registrirani klub u Crnoj Gori, a ja sam sam glavni organizator. Svjesni smo financijske krize u u zemlji, kao i u čitavom svijetu, no posrećilo nam se da smo upoznali Žarka Mitrovića koji stoji iza tvrtke Volcano. Oni imaju svoj program Volcano Sport Support koji je posvećen pomaganju sportaša. Svidio im se naš projekt i odlučili su nam pomoći."

Najveća zvijezda priredbe je Igor Pokrajac, bivši UFC borac. Koliko je truda uloženo u njegovo dovođenje?

"Kada je Igor Pokrajac u pitanju on je i lansirao MFC na ovaj nivo. Tek sada se ovoliko priča o MFC-u te je primjetan velik porast interesa za samu priredbu od kada je objavljeno da se on bori. Nama je velika čast ugostiti takvu zvijezdu i surađivati s njim."

"Zapravo je Vaso Bakočević kontaktirao Igora i njih dvoje su se složili da bi bilo interesantno da se ovakva priredba organizira u Budvi u Top Hillu i to u sredini turističke sezone. Čitava priča je u interesu prije svega MFC-a, zatim Top Hilla, ali i čitave turističke zajednice u Budvi. Igor je pokazao da se radi o pravom sportašu i velikom čovjeku. Bez posebnih želja je prihvatio odraditi meč. Isto je i s Dušanom Džakićem, Vasom Bakočevićem i Ivicom Truščekom. Svi su sjvesni da se u ovaj sport ulaže malo novca te su nam pristali izaći u susret. Imali su puno razumijevanja."

Od ostalih zvijezda koga bi istaknuli, odnosno koji su po vama najzanimljiviji mečevi?

"Kada govorimo o zanimljivim dvobojima, smatram da će pored Vasine borbe koja je otvorenog tipa, meč koji bi mogao oduševiti biti par Marko Radaković i Robert Soldić. Očekujem i strašnu borbu između Džakića i Makedonca Igora Petkova."

Ovaj put ćemo vidjeti i dvoboje za titulu prvaka?

"Naš Crnogorac i član MMA tima Zabjelo, Dimitrije Džankić, će se boriti za pojas jer je do sada ostvario dvije pobjede na do sada dvije održane priredbe MFC-a. Protivnik mu je Luka Ćurković iz Hrvatske. Očekujem pobjedu Džankića, ali to je teško prognozirati jer se radi o slobodnoj borbi. Tu nikada ne znate."

Kakvi su kratkoročni, a kakvi dugoročni planovi MFC-a?

"Radimo na tome da prije svega ovaj event odradimo bez greške. Ove zime ćemo organizirati MFC 4. Sve su ovo samo pripreme za 2016. kada planiramo priredbu u Podgorici. Želja je napuniti Sportski centar Morača."

Budva je veliko turističko središte, kakvu strukturu gledatelja očekujete?

"Očekujemo veliku posjećenost jer je Budva naše najveće turističko mjesto te ujedno i najposjećenije. Sada je sama špica sezone te osim domaće publike, vjerujemo da će biti i dosta turista."

Što još valja istaknuti kada je u pitanju MFC 3?

"Uz event je organiziran i popratni zabavni program. Nakon priredbe kreće jedno od velikih DJ imena Kurd Maverick koji će publiku zadržati u Top Hillu te će im prirediti nezoboravni muzički show. After party kreće odmah nakon mogu slobodno reći dobrih borbi. Cijena ulaznica je 15 eura, na dan eventa 20."

MFC 3, Budva (Crna Gora)
27. srpanj 2015.

Mečevi 2x5min

Vladimir  Ivan VS. Kiril
Ivica Trušček VS Sidarta Patračić
Miloš Janičić VS Aleksandar Brajković
Zawada David VS Rusmir Jugović
Marko Radaković vs Robert Soldić
Dušan Džakić VS Igor Petkov
Nemanja Uverić VS Stefan Zvijer
Aleksandar Ilić VS Domagoj Pejčinović
Radoš Joksimović VS Marijan Ageleski
Igor Pokrajac VS Rudolf Pavlin

Mečevi za prvaka 3x5min

Dimitrije Džankić VS Luka Ćurković
Vaso Bakočević VS Saša Lazić

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI