Perak: Trušček je otpao s Noći gladijatora 7!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.12.2012 09:35h Autor:

Maro Perak

Petak je sve bliže, a samim time i jedna od najzanimljivijih MMA priredbi ove godine u Hrvatskoj. Noć gladijatora 7 donijet će nam mnogo uzbuđenja, ali na njoj se ipak neće naći Ivica Trušček, kao što je to bilo planirano proteklih desetak dana.

O tome smo ukratko popričali s Marom Perakom, a dotaknuli smo se i još par zanimljivih tema.

Jeste li zadovoljni kako su borci odradili pripreme na Noć gladijatora 7? Kao čelna osoba kluba imaš najbolji uvid u trenutnu situaciju…

"Budući da se ove godine ne borim na Noći Gladijatora, imao sam priliku mnogo više vremena posvetiti drugim borcima i njihovim pripremama. Mogu reći da sam jako ponosan na sve borce svog kluba, jer su napornim radom dosegli jednu novu razinu zrelosti što se tiče samog pogleda na sport i na pripreme. Prošle godine se moglo vidjeti kako su svi borci Gladijatora bili vrhunski spremni, ali mislim da je to ove godine pošlo još jednu stepenicu gore i momci će ove godine izaći spremniji nego ikada."

Došlo je ipak do određenih promjena na fight cardu… Možete li nam reći malo detaljnije o tome?

"Nažalost kao u svakoj organizaciji, a to se u posljednje vrijeme može često vidjeti i u UFC-u, povremeno se zna naići na kamen spoticanja. U samom početku to su bile ozljede boraca koji su bili prvobitno zakazani za fight card, što je nažalost uvijek rizik i ne možemo predvidjeti takve stvari. Kod nekih protivnika, razlog odustajanja bila je krajnja neprofesionalnost, ali tu ništa opet ne možemo, jer jednostavno nismo mogli riskirati da se borbe otkazuju u zadnji tren. Na kraju je iz samog fight carda nažalost ispao Ivica Trušček, jer nismo uspjeli doći do financijskog dogovora s njegovim protivnikom. Zbog toga nam je iznimno žao, ali Ivica je u toj situaciji ostao apsolutno korektan, a takvog borca i osobu ne vidimo razlog ne pozvati za bilo koju iduću priredbu koju budemo radili."

Kada stiže Ricco Rodriguez u Dubrovnik, ima li kakvih informacija o tome kako se on pripremio?

"Ricco Rodriguez slijeće u srijedu popodne na dubrovački aerodrom, gdje će ga dočekati članovi Gladijatora, kao i novinari i televizija. Ricco se zadnjih nekoliko borbi borio bez trening kampa išao bi iz borbe u borbu, a koliko smo u komunikaciji s njime, i koliko smo mogli vidjeti iz najavnih video snimki, za ovu borbu imao je kamp od sedam tjedana i dolazi iznimno spreman."

Početkom iduće godine borite li se protiv Rogersa. Je li napravljena kakva analiza protivnika, gdje je on 'najtanji'?

"Mislim da u tom meču neću tražiti ono u čemu je on "najtanji" nego ono u čemu sam ja najjači. Koliko god tražio neku Rogersovu manu, moram biti spreman na sve. Svi ga gledaju po njegovim borbama s Arlovskim, Fedorom i Thompsonom , ali isto tako moramo uzeti u obzir da je i on od tada napredovao i radio. Cijeli trening kamp ću fokusirati na to da smanjim mogućnost iznenađenja i nastojati ću biti bolji u svakom aspektu borbe", rekao je Maro Perak za Fight Site.

 

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI