Perak: Meč protiv Wiuffa znači prekretnicu u karijeri!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.10.2012 21:00h Autor:

Perak VS Sapp

Maru Peraka za dva tjedna očekuje iznimno težak izazov, najteži u dosadašnjoj karijeri. U Abu Dhabiju borit će se s daleko iskusnijim Travisom Wiuffom koji iza sebe u karijeri ima čak 68 pobjeda.

Dubrovački borac trebao se boriti s Konstantinom Gluhovim, no on je ozlijedio prst u svom nedavnom meču u Rusiji na priredbi M-1 Globala te je morao otkazati borbu. Organizatori su stoga pronašli novog protivnika. Upitali smo Maru slaže li se s konstatacijom da je ovo daleko najteži u meč u njegovoj karijeri.

"Da, ova borba je definitivno natježi izazov u mojoj karijeri. Ne samo zato što je Travis Wiuff izuzetno iskusan protivnik, već i sam tajming ove borbe ukazuje na njenu važnost. Ova borba biti će prekretnica moje karijere, a uvjerljivom pobjedom protiv tako iskusnog borca, koji je imao svoju priliku u UFC-u i koji ima iza sebe četiri pobjede u Bellatoru, moja karijera bila bi u vrtoglavom usponu."

Koliki ti problem predstavlja ova promjena protivnika? Pripremao si se za meč protiv stojkaša, a sada imaš na drugoj strani jednog iznimno kompletnog borca. Ipak on ima 22 pobjede nokautom, 23 odlukom i 23 submissionom.

"Sama promjena tipa borca ne predstavlja mi neki veliki problem. Naravno da se dio svojih priprema posvetim prilagođavanju protivniku, ali uvijek veći dio priprema posvetim tome da napredujem u svakom segmentu slobodne borbe, da ne bi bilo iznenađenja u samoj borbi."

Vjerujemo da si ga već analizirao, gdje vidiš svoju priliku protiv njega?

"Zajedno smo svi analizirali Wiuffa , njegovu karijeru i borbe, i iako je svojevremeno nastupao u poluteškoj kategoriji, svoju prednost definitivno vidim u brzini."

Kako protječu pripreme, nema nikakvih ozljeda?

"Pripreme protječu odlično. Nemam momentalno nikakvih ozlijeda i biti ću spreman za ovaj meč. U pripremama su mi od velike pomoći Ante Delija i Darko Knego koji mi pomažu sa hrvanjem i sparinzima kao i Fehim Vukotić i ostatak Gladijator Teama koji mi kroje taktiku za ovaj meč", rekao je Perak u razgovoru za Fight Site.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI