Pejiću stigla opasna prozivka! Javio se borac kojeg sigurno nije zaboravio: “Ovako se pobjeđuje Filipa Pejića!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.04.2019 19:56h Autor:

Filip Pejic (screenshot)

Nije prošlo puno vremena od nove velike pobjede Filipa Pejića (14-2-2) do prve prozivke koja je stigla na njegovu adresu!

Naime, nakon što je ‘Nitro’ u subotu svladao Filipa Wolanskog, na Facebooku se oglasilo jedno Filipu jako poznato lice. Riječ je o Damianu Stasiaku, 29-godišnjem Poljaku kojeg su mnogi zapamtili kao čovjeka koji je 2016. na UFC-ovoj priredbi u Zagrebu pobijedio Pejića i, kako će se pokazati, brzo okončao njegov prvi pokušaj proboja kroz UFC. ‘Nitro’ se tada, podsjetimo, morao spuštati u bantam kategoriju, što se u konačnici pokazalo kobnim jer on uopće nije građen za takvo brutalno skidanje kilograma, a pored svega, kako je i sam kasnije otkrio, cijeli proces nije napravljen na jedan profesionalan i ispravan način.

“Pretpostavio sam kako će to i završiti i prije nego što je počelo. Kao što ste rekli, bio sam ‘živi mrtvac’. Prirodno imam 75 kila, nekada i više. Skidanje u bantam kategoriju me zaista iscrpilo te sam znao kako će meč završiti jer sam doslovno jedva disao prije meča. Slušao sam druge ljude, a nisam slušao sebe. Smatrao sam da je to u redu radi iskustva i jer sam imao podršku tadašnjeg trenera. No, uz sebe nisam imao nikakvog nutricionista, nisam znao koliko takve stvari mogu biti opasne. Bilo pa prošlo, sada je glupo uopće govoriti tko je tu fulao. Idemo dalje…”, iskreno je analizirao taj dvoboj Pejić u jednom od prijašnjih intervjua s Fight Siteom.

Društvo iz UFC-a tada nije imalo milosti i današnji predstavnik zagrebačkog American Top Teama ubrzo je dobio otkaz bez prilike da na popravnom ispitu i u svojoj kategoriji pokaže sve što zna.

Filip je sve to muški podnio, vratio se treninzima i kroz FFC ponovno gradio samopouzdanje. Nakon kratke epizode u UFC-ovom Octagonu, ‘Nitro’ je ubilježio pet uzastopnih nastupa bez poraza, uključujući i ovaj protiv Wolanskog u debiju za poljski KSW. Tijekom tog niza ostvario je četiri pobjede i jedan neodlučeni ishod (vs. Alexis Savvidis).

“Ako je netko slučajno zaboravio, ovako se pobjeđuje Filipa Pejića! Spreman sam ga ponovno poraziti! Želite li to gledati?” – javio se na Facebooku nedugo nakon Pejićeve pobjede Stasiak i tako hrvatskog borca otvoreno pozvao na meč u kojem bi mogao osvetiti najbolniji poraz u svojoj karijeri.

29-godišnji Poljak je uz svoju objavu podijelio završetak njihove borbe u kojoj je sredinom prve runde gušenjem zaustavio Pejića, a usput je i označio Macieja Kawulskog i Martina Lewandowskog, osnivače KSW-a.

Naglasimo i kako je Stasiak nakon pobjede nad Pejićem ubilježio još jednu pobjedu, ali potom i upisao tri poraza u nizu zbog čega danas više nije član UFC-a. Otkako je sredinom 2018. napustio najveću MMA promociju, borac iz Lodza odradio je jedan meč i to prije dva tjedna kada je na Rocky Warriors Cartel 2 priredbi gušenjem pobijedio Nikolaya Kondratyuka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI