“TDi” Pantić se obratio nakon poraza i gubitka Megdanove titule: “Bilo je sklisko, nisam imao balans…”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 29.06.2019 15:23h Autor:

Ilustracija

U glavnoj borbi Megana 5, koji se u  četvrtak održao u Sremskoj Mitrovici, kicboxing prvak lake kategorije Čedo Pantić nije uspio obraniti titulu protiv sjajnog Rusa Ramazana Razakova. Nakon tri runde suci su prednost dali izazivaču, a Pantić je ubilježio tek drugi poraz u profesionalnoj karijeri.

Mladi borac iz Banja Luke se obratio svojim fanovima nakon izgubljenog meča. Požalio se na problem s podlogom koja je bila skliska i radi koje nije imao dobar balans u ključnim trenucima. Dapače, smatra da je i s pokazanim u borilištu trebao pobijediti i zadržati titulu.

“Ljudi sinoć sam nakon dugo vremen izgubio. Zaisa sam mislio da sam dovoljno napravio u dvije runde za pobjedu. Treću sam bio malo lošiji i pored toga jer sam prvak, vjerovao sam da pobjeda mora otići na moj stranu”, smatra “TDi” s čime se očito nisu složili bodovni suci koji su novim prvakom proglasili Razakova.

Mladi kicboksač vjeruje da može puno bolje i da u Sremskoj Mitrovici nije pokazao niti pola onoga što zaista može. Za ovaj se dvoboj spremao na dalekom Tajlandu u jednom od najboljih Muay Thai kampova svijeta.

“Meč kao meč nije bio niti pola toga što je trebao biti. Ja nisam mogao pokazati sebe radi do sada najgoreg i najklizavijeg terena na kojem sam ikada bio. Kada god bih htio ući u kombinaciju, već nakon prvog ili drugog udarca sam gubio ravnotežu i išao sam na pod. Više bih volio da sam poginuo nego ovako izgubio”, dodao je Pantić te je zaključio:

“Mislim da to nisam zaslužio, ali sve ima sovj razlog. Hvala što ste bili uz mene. Bitka je izgubljena, ali rat nije.”

Nije poznato hoće li Megdan organizirati revanš i novi susret između Pantića i Razakova.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI