Ovo je čovjek koji je zabranio FFC u Bugarskoj!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.05.2015 13:56h Autor:

Foto: Facebook

Bugarska borilačka javnost je šokirana i razočarana činjenicom da je Bugarski MMA Savez zabranio održavanje FFC-a 19 u Sofiji, koji smo trebali pratiti ovog petka 29. svibnja. Priredba je označena kao najveća u povijesti zemlje, a tome u prilog ide i veliko zanimanje javnosti i medija koji su s nestrpljenjem iščekivali nastupe ponajboljih bugarskih MMA boraca i dolazak velike produkcije poput one FFC-ove.

> Šokantno: Zabranjeno održavanje FFC-a 19 u Bugarskoj!

Najviše "gore" društvene mreže na kojima se kritizira predsjednik Saveza i donedavni UFC borac Stanislav Nedkov zbog nečuvenog poteza i to samo tjedan dana prije održavanja eventa.

"Zatvorio je vrata jednoj od najjačih promocija…"

Tako se na svom Facebooku oglasio i najpoznatiji bugarski MMA klub "Pitbulls MMA" is Sofije statusom. Radi se o ironiji, a uz status su stavili i službenu fotografiju Stanislava Nedkova iz arhive MMA Saveza.

"Želimo se posebno zahvaliti predsjedniku BFMMA-a, gospodinu Sanislavu Nedkovu jer je zatvorio vrata jednoj od najjačih promocija u MMA sportu i što je uništio nastojanja Bugara koji su se trebali boriti i predstavljati svoju zemlju. Kao i sportaša 11 drugih zemalja koji nastupaju, a čija bi slika obišla čitav svijet", napisano je u statusu.

Oglasio se i MMA Borac Daniel Iliev koji je trebao nastupiti u petak protiv Mađara Adama Polgara. Razočarani borac je napisao na svom službenom FB profilu sljedeće:

"Uloga Saveza je pomocija sporta i priredbi koje su vezane uz taj sport. Uloga nije zabranjivati priredbe i spriječavati svoje sportaše u onome što rade, a to je borba. Sva muka treninga, krv, suze i znoj proliveni na treningu i u gubljenju kilograma će ostati upropašteni. Ti si se Stanislav Nedkov borio, ti bi to barem trebao znati."

Donosimo vam i nekoliko komentara razočaranih MMA fanova…

"Šteta za dečke koji su uložili strahovit trud u pripreme, šteta zbog trenera koji su ih trenirali, žao mi je i organizatora koji su uložili toliko truda. Barem će naši dečki nastupati u inozemstvu, kad već strane velike federacije kod nas nisu dobrodošle."

"Nedkov je neostvareni UFC borac. To je prava istina. Bravo na pobjedama, no na kraju smo vidjeli realnost. Žalosno je da se on predstavlja kao najbolji bugarski borac i pokušava nam objasniti kako se stvari tamo rade. Gdje je to tamo? Ti živiš u SAD-u? Gle ti velikog pravednika koji objašnjava Bugarima kako trebaju poštovati zakone, kako pisati aplikacije… A naplaćuje crne pojaseve u BJJ-u. On je totalna farsa."

Nedkov: Gonit ćemo sve koji ne rade u suradnji sa Savezom

Fanovi borilačkog sporta su gotovo jedinstveni u osudi odluke Stanislava Nedkova, a njihovi negativni komentari i osude su vrlo brzo dobile odgovor. Nedkov se također oglasio priopćenjem na svom službenom Facebook profilu. U nejasnom obraćanju javnosti je ustvrdio da "se u Bugarskoj mogu održavati samo ona sportska natjecanja koja podupire nadležan Savez, a da ih mogu organizrati samo oni koji poštuju bugarske zakone". Spočitao je FFC-u da se na popisu borbi našla tek četiri Bugara.

"Zakoni i pravila postoje i u MMA-ju, a tek neki ih poštuju. A sportska natjecanja u Bugarskoj mogu održavati samo oni koje podupire Savez. Svi ostali će biti pravno gonjeni. Spriječili smo natjecanje u Bugarskoj na kojem je od 28 natjecatelja bilo samo četiri Bugara", stoji među ostalim u izjavi.

Zaista je teško razumijeti ove razloge za zabranu priredbe jer se oni čine naknadno konstruirani i potpuno nerealni. Prvi razlog, ako je i postojao, se mogao vrlo lako riješiti. Kako Fight Site saznaje, FFC i njegovi partneri u Bugarskoj su bili u konstantnoj "vezi" s Nedkovim i njegovim Savezom te su pokušavali surađivati i ishoditi sve potrebne dozvole.

Zovko putuje u Sofiju održati press konferenciju

Dapače, izaslanstvo na čelu s Nedkovim je potvrdilo dolazak u svojstvu počasnih gostiju na samu priredbu. Ako je FFC i napravio proceduralnu grešku kako to Nedkov tvrdi, bilo je sasvim dovoljno vremena da se ona ispravi i da se izda "pravovaljana dozvola" za održavanje eventa. Naravno, ako je postojala volja i ako motivi za zabranu nisu ležali negdje drugdje.

Nadalje, onaj tko je pratio promjene na popisu borbi za bugarski event zna da su uz četiri borca koja su bila na popisu borbi, još dvojica odustala u posljednji trenutak. Pavel Georgiev je slomio ruku, a Branko Babacev je također odustao zbog ozljede. Kada tome pribrojite namjeru organizatora da preostala dva mjesta u kick boksing programu popune Bugarima, ali i da čitav event predvodi Bugarin Stanislav Kanchev, dolazite do jasnog zaključka da i ovaj argument ne stoji. Usporedbe radi na posljednjem FFC-u u Sloveniji su nastupila tek četiri Slovenca.

Fight Site saznaje da bi  vodstvo FFC-a na čelu s predsjednikom gospodinom Orsatom Zovkom, trebalo u utorak otputovati u Sofiju gdje će ponovno održati press konferenciju kako bi javno progovorili o načinu na koji je stopirana njihova priredba samo tjedan dana prije održavanja. Pratit ćemo razvoj događanja i izvještavati vas na portalu. Očito je da priča oko FFC-a u Sofiji nije niti približno doživjela svoj epilog…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI