Ovih pet BiH boraca nada se nastupu na UFC eventu u Zagrebu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.01.2016 17:50h Autor:

Elvis Mutapčić

Portal sportsport.ba odabrao je pet boraca koji bi mogli dobiti priliku nastupiti na UFC eventu u Zagrebu ili se barem nadaju njemu. Pogledajte koga su odabrali.

BiH je država koja je uvijek davala odlične borce, ne samo u MMA-u, nego se uvijek možemo prisjetiti i sjajnih boksača te judaša. Tako se jedan broj njih sigurno nada nastupiti na UFC eventu u Zagrebu, 10. travnja ove godine.

Portal sportsport.ba je odabrao petoricu njih, za koje se vjeruje da bi mogli imati velike šanse. Tu su dva trenutna člana UFC-a, jedan bivši te dva borca koji već neko vrijeme pretendiraju na najbolju svjetsku organizaciju. Za neke mlade nade, kao što je npr. Ahmed Vila ili Ivan Skoko je još uvijek prerano, a ovo su borci u koje vjeruje ovaj portal.

Damir Hadžović – Ovo je borac koji već neko vrijeme jako dobro stoji na europskim priredbama te se već neko vrijeme čeka njegov potpis za UFC. Živi i trenira u Danskoj, trenutno je na skoru 10-2 i šest pobjeda u nizu, a posljednje poraze doživio je još 2012. i to od dva trenutka člana UFC-a, Krzystofa Jotka i Andreasa Stahla. Bori se u lakoj kategoriji.

Mirsad Bektić – Strašan talent, jedan od najpotentnijih boraca perolake kategorije u svijetu, no isto tako i borac sklon ozljedama. Profesionalni skor mu je 10-0, a ovaj 24-godišnji član American Top Teama je posljednje tri pobjede ostvario u UFC-u, gdje je debitirao u travnju 2014. godine. Ukoliko ga ozljede zaobiđu, njegov nastup u Zagreb vjerojatno je već dogovoren.

Denis Stojnić – Bivši član UFC-a i dalje se nada povratku u elitu, no ono što bi njemu mogao biti problem je neaktivnost. Otkad je napustio UFC, a to je bilo sredinom 2009. godine, odradio je samo osam borbi, a tek posljednje dvije pobjede su protiv imena koja nešto znače u borilačkom svijetu. Član je nizozemskog Golden Glory.

Elvis Mutapčić – Prošli tjedan debitirao je u UFC-u, tako što je prihvatio borbu tek tjedan dana prije održavanja i to u poluteškoj kategoriji, koja je kategoriju iznad one u kojoj nastupa. Odradio je hrabar nastup te je izdržao sve tri runde. Povijest nam govori da takve borce UFC nagradi još jednom prilikom (a govori se i da je potpisao ugovor na tri borbe), uz puni trening kamp. Možda ta dođe upravo u Zagrebu.

Tomislav Spahović – Član FFC-a možda bi bio najsigurniji izbor za ovaj nastup, da je uspio osvojiti naslov FFC prvaka protiv Marcina Prachnia. No, bolni poraz sigurno je utjecao i na njegove šanse te se nema previše vjere u to da bi mogao nastupiti. Borac izuzetne fizičke građe ipak se nada da bi se nekako mogao naći na programu, uz podršku American Top Teama, čiji je član.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI