Ove subote se održava Sarajevo Fight Night

Vijesti iz regije 24.03.2014 15:07h Autor:

Beljo i Bošnjak

U sarajevskom Domu mladih u subotu, 29. ožujka, bit će održana večer olimpijskog i profesionalnog boksa pod nazivom "Sarajevo Fight Night". U borbi večeri za titulu WBF prvaka svijeta protivnik Damiru Belji, koji još nije poražen u profesionalnoj karijeri, bit će Kolumbijac Epifani Mendoza. 

Na "Sarajevo Fight Nightu" svoje brobe imat će i Adnan Redžović, Memnun Hadžić, Amar Njemčević, Boris Bošnjak, Samir Begić, Abdulnaser Delalić… Organizator je Mensur Peljto, koji ističe da pripreme idu prema planu i vjeruje da će Dom mladih biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

"Siguran sam da će ovo biti najbolja boksačka revija u Sarajevu. Imamo najbolje borce iz naše zemlje, ali i vrhunske protivnike za njih. Borilačka manifestacija u Domu mladih počinje u 19 sati uvodnim borbama u amaterskom boksu, a okršaj između Damira Belje i Epifani Mendoze planiran je za 21 sat", kaže Peljto koji dodaje da je jedan od sponzora manifestacije specijalizirana radnja za borilačke sportove "King of Ring". 

Pored borbe večeri večeri za titulu WBF prvaka svijeta najbolji okršaji u ringu se očekuju između Adnana Redžovića (BiH) i Patricka Bergera (Austrija), Memnuna Hadžića i Miloša Dovedana (Srbija), te Predraga Kovačevića – Mamadou Thiama (Senegala).

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI