Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Ove subote rukavice o klin vješa Goran Borović: "Nervozan sam kao i prije prvog meča" | Fight Site

Ove subote rukavice o klin vješa Goran Borović: "Nervozan sam kao i prije prvog meča"

Vijesti iz regije 18.06.2015 12:18h Autor:

Goran Borović

Jedan od najboljih hrvatskih kick boksača svih vremena, Goran Borović, u subotu će u svom Varaždinu i konačno objesiti rukavice o klin. Borović će posljednji dvoboj u karijeri odraditi na priredbi Open Fight koja će se održati u sportskom centru TTS  i to protiv slovačkog borca Tomasa Drabika po K-1 pravilima u kategoriji do 72,5 kilograma.

U razgovoru za portal Evaraždin.hr je najavio dvoboj…

"Prije svojeg posljednjeg meča nervozan sam kao i pred prvi meč. Dao sam ponude slovačkim i češkim borcima pa ćemo vidjeti tko će pristati da sa mnom podijeli ring. Očekujem pravu borilačku priredbu u kojoj će varaždinska publika sigurno uživati", rekao je Borović o meču koji će se održati ove subote.

Borilačkim sportom se počeo baviti još 1993.

"U ono vrijeme Branko Cikatić osvojio je K-1 turnir u Japanu i to me natjeralo da se počinem baviti borilačkim sportovima. U ono ratno doba fasciniralo me kako jedan borac može pronijeti ime Hrvatske u cijelom svijetu i svojim borbama skrenuti pažnju na tako malu zemlju ", smatra Borović i dodaje:

"Na samom početku trenirao sam u katastrofalnim uvjetima. Trčao sam bos, nije bilo ringa, no bio sam jako uporan i trud se ubrzo isplatio. Jednostavno borilački sportovi postali su moja velika strast, a ubrzo su stigli i rezultati."

Danas 37-godišnji Borović je u karijeri odradio 320 mečeva u savateu, kick boksingu, disciplini K-1 i tajlandskom boksu. Bio je prvak Europe, svijeta i Mediterana  u savateu, a trenirao je s najboljim svjetskim borcima.

"Plan je bio nastupiti na prvenstvu svijeta u Madagaskaru, no ono je tek za dvije godine. Riječ je o dužem vremenskom periodu pa sam se odlučio na svršetak karijere. Moram reći da mi je već polako dosta boksa", kaže Borović i dodaje:

"Da sve radim ponovo, ništa ne bih mijenjao. Opet bi napravio sve kako sam napravio. Vrlo sam zadovoljan svojom karijerom i vjerujem da sam ostavio trag u hrvatskom borilačkom sportu. Imao sam priliku da odem u Japan na gdje bi se borio u K-1 Maxu, no na koncu se nešto izjalovilo."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI