Otkriven spomenik legendarnom Mati Parlovu (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 07.01.2018 15:31h Autor:

Mate Parlov

Danas je u Fažani pred nekoliko stotina okupljenih otkriven spomenik Mati Parlovu, legendarnom boksaču i jednom od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena.

Spomenik je izrađen u prirodnoj veličini i s postamentom je visok 240 centimetara, a na inicijativu obitelji Parlov i Općine Fažana izradio ga je akademski kipar Anto Jurkić.

Nije slučajnost što je spomenik otkriven baš na današnji datum. Naime, Mate je prije točno 40 godina osvojio WBC-ov naslov svjetskog prvaka. Podsjetimo, hrvatski udarač tada je nokautom u devetoj rundi u Milanu zaustavio Argentinca Miguela Angela Cuella.

Otkrivanju spomenika, uz brojne sportaše i poznate osobe iz javnog života, prisustvovali su i članovi Matine uže i šire obitelji.

“Nadam se da i on sve ovo vidi, mislim da je zadovoljan. Otac je tu živio od 1971. godine otkako je sagrađena kuća. Mi kao obitelj smo jako zadovoljni i ponosni što je upravo Fažana ostvarila ono što dogovaramo već duže vrijeme”, riječi su Matka Parlova, Matinog sina čiju je izjavu prenio iPress.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI