Otkrivamo što treneri misle o FFC Futuresu!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 31.03.2014 16:23h Autor:

FFC Futures 1 (foto: I. Kaurloto/FC)

Final Fight Championship borilačka organizacija svoju sezonu 2014 otvorila je prvog dana ožujka eventom iz serije Futures koji se održao u Opatiji, a na njemu su priliku dobili brojni talentirani borci iz svih država regije, ali i ostalih dijelova Europe, a nastupio je čak i jedan indijski borac.

Koncept Futuresa pokazao se punim pogotkom za razvoj karijere mlađih boraca koji imaju želju zakoračiti na veću scenu i pridružiti se najboljim regionalnim borcima, ali i nekim iznimno dobro poznatim imenima sa svih strana svijeta, uključujući i više bivših UFC-ovih boraca.

Prve članove finalnog turnira Futuresa koji će se održati u prosincu dobili smo 01. ožujka, a drugi po redu Futures na rasporedu je 03. svibnja također u Opatiji.

Zamolili smo neke od poznatijih trenera da s nama podijele dojmove nakon FFC Futuresa 1, a oni su svi redom iznimno pozitivni, čime su čelnici FFC-a dobili potvrdu kako se radi o izuzetno kvalitetnom projektu.

Goran Babić (Core Gym) – Ono što me najviše oduševilo na Futuresu je to što je produkcijski sve bilo fenomenalno, baš kao na svim ostalim FFC eventima. Ovo je prava stvar za mlade borce da dožive pravo iskustvo, tu je bila cijela priča s ulaskom u ring, a prepuna dvorana u Opatiji stvorila je za njih vrhunski ugođaj. Bio je to jedan psihološki pritisak na mlađe borce, jer osim svog borilačkog znanja, morali su pokazati i da se kao buduće zvijezde nose s pritiskom kamera i prepune dvorane. Zbog toga sam najviše oduševljen. Povale organizatorima što su nam to priuštili. Jako me iznenadila kvaliteta boraca, posebno u K1 disciplini. Bili su sjajni, baš kao i cijeli event te vjerujem da će svima koji su imali priliku sudjelovati ovo ostati u odličnom sjećanju. Jedva čekamo idući event.

Dražen Forgač (Croatian Combat Academy) – FFC Futures je odličan projekt.. Nakon prvog eventa mogu samo reći da mi je drago što moji borci sudjeluju i što Croatian Combat Academy već ima i prvog prvaka Sašu Drobca. Ono što me je iznenadilo je kvaliteta mečeva već u kvalifikacijama u MMA, a pogotovo u kickboxing konkurenciji. No, ono što me nije iznenadilo je vrhunska organizacija turnira i produkcija finalnog večernjeg dijela s kojom se ne može uspoređivati ništa u ovom dijelu Europe. Nastup na takvoj sceni san je svakog mladog borca i konkurencija će iz turnira u turnir biti sve jača.. Moj tim Croatian Combat Academy na idući Futures dolazi s najmanje 6 boraca.

Miša Bačulov (Ronin Gym) – FFC Futures je projekt koji je odavno trebao našoj regiji. Orsat Zovko je po meni jedini čovjek koji se na pravi način bori za razvoj borilačkih sportova te mu ovim putem želim odati priznanje i pružam podršku. Mislim da FFC na ovaj način daju nadu mlađim borcima i pruža im priliku da prožive svoje snove.

Nikola Pavković (KBK Sinđelić) – Mogu reći da što se tiče samog koncepta Futuresa ja sam bio oduševljen. Pružena je šansa mlađim borcima iz cijele regije da se bore za ugovor jedne od najprestižnijih promocija Europe. Svaki borac koji dobije priliku sudjelovati na Futuresu mora shvatiti važnost te šanse i tih turnira za njegovu karijeru te se mora maksimalno spremiti i pružiti 100 posto svojih mogućnosti. Oko produkcije ne treba trošiti riječi, ona se može usporediti s onima u najvećim dvorana svijeta. Bila nam je čast i užitak biti dio prvog Futuresa i s nestrpljenjem čekamo FFC Futures 2, kao i samo finale.

Srđan Jokić (Dok Team) – Futures je odlična ideja koju su podržali klubovi i borci s velikim zadovoljstvom. Produkcija je bila na vrhunskoj razini, a prilika koju su dobili borci je sjajna. Zaista sve pohvale i čista desetka za prvi event. Ne pretjerujem kad kažem da je koncept odlično osmišljen i impresije svih koji su imali priliku sudjelovati su odlične.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI