Osvajač US Opena Borna Ćorić na MMA treningu s Forgačem (FOTO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 18.09.2013 16:21h Autor:

Photo by Facebook

Najbolji junior svijeta u tenisu, odnedavni pobjednik juniorskog US Opena i hrvatski Davis Cup reprezentativac, Borna Ćorić, svoje kondicijske pripreme odrađuje trenirajući niti više niti manje nego u MMA dvorani.

Ovo nije prvi put da se vrhunski sportaši kondicijski spremaju trenirajući MMA. Sjetimo se samo legendarnog košarkaša Shaquilea O'Neala koji je redovito dobru fizičku pripremu održavao MMA treninzima, a kasnije je čak i surađivao s UFC-om promovirajući njihove priredbe. Sve je otišlo toliko daleko da se 2011. pričalo o MMA meču između njega i jednako legendarnog igrača baseballa Josea Canseca. Njega pak znamo iz MMA dvoboja protiv Hong Man Choija koji je 2009. bio dio Dreamovog SuperHulk turnira. U svakom slučaju slobodna borba nije strana atletama iz nekih drugih sportova.

Priča našeg mladog tenisača kojem stručnjaci predviđaju svjetlu budućnost i svjetski top 10 je ipak malo drugačija. On se fizički sprema s poznatim hrvatskim kondicijskim trenerom Marinom Bašićem. Kako je ovaj nedavno postao glavni trener za kondicijsku spremu u novootvorenoj velikoj borilačkoj dvorani Croatian Combat Academy u Zagrebu gdje uspješno surađuje s nekim drugim hrvatskim MMA borcima poput Luke Jelčića, Gorana Reljića, Dražena Forgača ili Mateja Truhana, njima se priključio i mladi Ćorić.

Na fotografijama koje su osvanule na Facebooku, zagrebački tenisač je navukao rukavice i odradio je par rundi udaranja u fokusere koje mu je držao upravo Dražen Forgač. Dvojac je kasnije odradio i rundu hrvanja, a ako je Ćorić barem upola talentiran za borilačke sportove kao za tenis, uz kondiciju će sigurno naučiti dobro i samoobranu. Stoga, velike pohvale…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI