Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Orsat Zovko: UFC je rezervirao dva termina u zagrebačkoj Areni! | Fight Site

Orsat Zovko: UFC je rezervirao dva termina u zagrebačkoj Areni!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.05.2015 13:13h Autor:

Dana White i Orsat Zovko

Hrvatska trenutno ima dvije planetarno popularne MMA zvijezde. Jedna se proslavila u legendarnoj tokijskoj Saitama areni, a druga će tek doseći svoj prime. Naravno, riječ je o Mirku Filipoviću i Stipi Miočiću, dvojici članova UFC-ove TOP 15 ljestvice teškaša.

"Cro Cop" je prošlog mjeseca spektakularnim preokretom svladao čovjeka koji mu je nanio najteži poraz u karijeri – Gabriela Gonzagu. Miočić je proteklog vikenda samljeo legendarnog Marka Hunta – čovjeka koji zauzima 5. mjesto najboljih teškaša svijeta i koji na svojim leđima ima preko 20 godina borilačkog iskustva.

S tim na umu, postavlja se pitanje o dolasku UFC-a u Hrvatsku. Miočić je u više navrata izjavio kako bi se u Zagrebu volio boriti za naslov prvaka, a sad je ta opcija sve realnija.

Jedini koji tako nešto može organizirati u Hrvatskoj je Orsat Zovko, vlasnik Fight Channela, Fight Sitea i FFC-a. Zovkov tim se može pohvaliti s preko 22 organizirana eventa, uključujući K-1 WGP, Glory 14 i Cro Cop Final Fight.

"Već dvije godine s UFC-om kombiniram kako napraviti njihovu priredbu u Zagrebu. Zapravo, više nije ni sporno da će UFC doći u Hrvatsku, a čak smo na dva datuma rezervirali Arenu, za listopad i studeni, ali za sad dogovora nema. Ako se to ne dogodi krajem ove godine, dogodit će se početkom iduće.", izjavio je Orsat Zovko za Večernji list.

Je li moguće da se borba za pojas UFC prvaka održi u Zagrebu, uz američkog Meksikanca Caina Velasqueza i Brazilca Fabricia Werduma?

"To je teško za očekivati, ali nije nemoguće. Pogotovo ako UFC odluči otvoriti novo tržište, bila bi to najbolja investicija za razvijanje baze za jednu priredbu godišnje. Mi smo punili Arenu s nekoliko priredbi, no i UFC mora nešto uložiti. Uostalom, ne bi to bila hrvatska ni regionalna priredba, bilo bi to nešto daleko više. Od Italije, Njemačke i Austrije, preko zemalja bivše SFRJ do Grčke."

Zovko vjeruje da uz "Firefightera" i Cro Copa nitko ne bi pitao za cijenu.

"Riskirao je UFC i veće stvari, neke vremenske zone u kojima su bili manje gledani, a ovdje bi imali 15 000 gledatelja koji ne bi postavljali pitanje je li ulaznica 100 kuna skuplja od dosadašnjih."

Koliko bi ulaznica stajala?

"Manje od 250-300 kuna sigurno ne, koliko je i malo bolji koncert. Mislim da su ulaznice za Cro Copov nastup u Krakowu bile 50-60 eura.", pojašnjava Zovko.

Bi li to bila idealna pozornica za Mirkov oproštaj?

"Da sam ja u njegovoj koži ili da sam njegov menadžer, to bi mu bio moj savjet. Borba s legendarnim Minotaurom, u kojoj bi Mirko bio favorit, bila bi za njega idealna. Pravi šampioni znaju kada se treba povući, a Mirko bi mogao pobijediti legendu i spokojan otići u mirovinu."

Zovko je donio odluku kako FFC više neće održavati evente u Hrvatskoj.

"Ove godine ćemo imati osam priredbi. Jedini smo koji u jednoj noći imaju dva showa, što znači da imamo osam noći kick boksinga i osam noći slobodne borbe. Već krajem ovog mjeseca imamo priredbu u Sofiji."

Gdje je tu isplativost za hrvatskog promotora?

"Čim izađem izvan naših granica, ja nemam takvih problema. Recimo, u Beču smo prodavali karte između 35 i 220 eura. Kada imaš dobar proizvod, koji televizijski prodaješ u 56 zemalja, onda je sve lakše.", zaključuje Orsat Zovko.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI