Orsat Zovko otputovao u SAD po Bretta Rogersa i na sastanak sa Scottom Cokerom!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.02.2015 15:40h Autor:

Foto: Fight Site

Predsjednik FFC-a i vlasnik Fight Channela, Orsat Zovko, ovih dana boravi u SAD-u, a nekoliko je vrlo zanimljivih razloga zbog čega se otisnuo preko "Velike bare". Fight Site saznaje kako je Zovko otputovao najprije u Los Angeles gdje ima nekoliko vrlo zanimljivih poslovnih sastanaka vezanih uz Final Fight Championship, ali i Fight Channel. Već smo ranije pisali o tome da se i veliki Mike Tyson zainteresirao za suradnju sa Zovkom, pa čak i kupovinu udjela u njegovoj kompaniji.

> Ekskluzivno – FFC doveo svjetski broj 1 u svoje redove – potpisao Danyo Ilunga!

Ovaj put, kako saznaje Fight Site, Zovko se sastao s čelnikom velikog Bellatora – Scottom Cokerom. Od kada je Coker preuzeo Bellator prije nekoliko mjeseci, stvorio se pozitivan "hype" oko promocije koja je s Bjornom Rebneyjem na čelu očigledno stagnirala. No, iskusni lisac koji je već jednom zapaprio UFC-u onim Strikeforceovim Grand Prixom teškaša se još jednom odlučio uhvatiti u koštac s najvećim rivalom. Za sada mu jako dobro ide. Zovko s Cokerom prije svega pregovara oko plasmana nekih FFC boraca u Bellator, ali i obrnuto. S obzirom na ograničen broj evenata i jedne i druge promocije, razmjena boraca, a posebno onih najkvalitetnijih, je realna opcija. No, o detaljima sastanka i kako je on prošao bi vas trebali izvijestiti narednih dana jer su oni i dalje nepoznati. Cokera i Zovka veže dugo prijateljstvo još iz legendarnih japanskih Pride dana pa ne čudi da su odlučili obnoviti i poslovno prijateljstvo.

Drugi razlog Zovkovog odlaska u SAD je i potpis ugovora s bivšim vrlo istaknutim borcem Strikeforcea; Amerikancem Brettom Rogersom. On se proslavio upravo u Strikeforceau gdje je nakon nokaut pobjede protiv Arlovskog gotovo nokautirao i velikog Fedora Emelianenka. No, iskusni Rus se vratio iz mrtvih i na kraju je slavio. Posljednjih godina Rogers je pomalo lutao po manjim promocijama, no našlo se tu i velikih pozornica poput Bellatora, Inokijevog GFC-a ili Titan FC-a. Trenutačno mu profesionalni "score" govori o 17 pobjeda i 9 poraza, a Rogers bi definitivno bio veliko pojačanje za tešku FFC kategoriju gdje "kraljuje" Dion Staring, ali i gdje nastupaju borci poput Peraka, Delije, Rodrigueza i slično. Hoće li doći do dogovora, trebali bi saznati u narednih nekoliko dana…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI