Organizator Sappovog meča u Beogradu: MMA nema veze s nama!

Vijesti iz regije 22.09.2012 21:56h Autor:

UFFS logo

Čelni čovjek Ultimate Fight Saveza Srbije reagirao je na zahtjev da se zbog njegove prošlotjedne priredbe u Beogradu zabrani MMA u cijeloj državi te se distancirao od MMA kao sporta.

Priopćenje predsjednika UFFS-a Miloša Stojanovića prenosimo u cijelosti:

"Ultimate fight Savez Srbije osnovan je prije 13 godina. Savez radi po pravilniku koji se ne kosi sa zakonima o sportu u Republici Srbiji i kao takav je jedini legitimni savez u Ultimate fightu, koji radi vise od desetljeća u Srbiji i inozemstvu i ne treba ga dovoditi u vezu s MMA organizacijama. Osnivač Saveza je Miodrag Gidra Stojanović.

Ultimate fight Savez je dio porodice saveza borilačkih sportova i kao takav je priznat u zemlji i inozemstvu.
Ultimate fight Savez Srbije je organizator preko 25 sportskih borilačkih manifestacija tijekom posljednjeg desetljeća u Srbiji, a njegovi rezultati kao legitimni su priznati u zemlji i svijetu.

Borci koji su se borili pod okriljem Saveza su borci čiji se rezultati priznaju kao službeni na svjetskim bodovnim listama borbi: http://www.sherdog.com/.

S posebnim osvrtom na činjenicu da Ultimate fight Savez njeguje svoju vlastitu borilačku tradiciju dužu od 12 godina, dužni smo vas obavijestiti da navedeni MMA (Mixed Martial Arts), ili UFC (Ultimate fighting championship) NEMA udjela u organiziranju naših aktivnosti, te da se nismo nikad predstavljali pod sloganom MMA ili kao dio UFC-a, već kao registrirani legitimni savez u Srbiji – Ultimate fight Savez Srbije.

Naš rad na području sporta je dulji od desetljeća, pa smo šokirani s kojom vrstom netočnih informacija izlaze ljudi koji žele oblatiti sve što je istinski zdravo u svijetu sporta u Srbiji.Ultimate fight savez Srbije je Savez koji je desetljećima iza nas direktno bio potpomognut od strane Ministarstva za sport Vlade Republike Srbije, pa otuda veća zabrinutost za sve one koji su zbog nepoznavanja činjenica iznijeli neistine u raznim medijima u Republici Srbiji.

Mi transparentno radimo i bavimo se širenjem i organiziranjem sportskih manifestacija po pravilima shodnim propisima naše države i ministarstva sporta i usporedba s navedenim sportskim organizacijama MMA ili UFC događajima je u krajnjoj crti neozbiljno, svojevoljna konotacija koja šteti ugledu i renomeu našeg Saveza.

Ultimate Fight Savez Srbije koristimo duže od desetljeća ,kao i točno određena pravila, po kojima se borbe mogu održavati, a suci na mečevima, čiji smo organizatori (koji dolaze pretežno iz stranih zemalja) jasno ukazuju borcima koji sudjeluju na turnirima pravila i propozicije, u cilju očuvanja sigurnosti boraca, očuvanja vlastitog imena, sportskog identiteta i renomea u sportskom i javnom životu.

Prilažemo i molimo da javno pustite u program (radi upoznavanja javnosti oko ove nedoumice, koja dovodi do nesporazuma) video snimku koji jasno govori o našoj brizi da se ispoštuje zakon o sportu u ovakvim manifestacijama propisan od strane Srbije."

Snimka brifinga boraca od strane suca započinje na 3:22.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI