On je hrvatski boksački dijamant: Nakon dva mjeseca treninga osvojio prvenstvo i naslijedio “Hrgu”!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 08.05.2017 14:57h Autor:

Mindoljević vs. Milun (FOTO: BK Leonardo)

“Danas su točno dva i pol mjeseca od kada boksam, a dva je mjeseca bilo u trenutku kada sam osvojio naslov prvaka Hrvatske”, poručio je za Sportske Novosti novopečeni čudesni prvak Hrvatske u boksu u super teškoj kategoriji. Marko Milun je 21-godišnji sportski super talent iz malog mjesta Dicmo pored Splita. Jednog je dana ušetao u boksačku dvoranu Leonardo u Zagrebu, a nekoliko mjeseci kasnije je u finalu državnog prvenstva pobijedio već etabliranog Marina Mindoljevića. Pravo sportsko čudo…

Oni koji prate borilačke sportove znaju da je Milun ranije trenirao kickboxing, no oni također i znaju da je prelazak iz jednog sporta u drugog iznimno težak, a da dvije discipline imaju malo toga zajedničkog.

“Zbog održavanja forme želio sam trenirati u Boksačkom klubu Leonardo, nazvao sam Pijetraja i tako sam došao tu. Nije me trener Pijetraj odmah trenirao, već sam se kod njega samo spremao. Nakon nekog vremena rekao sam mu da bih počeo trenirati i boks jer mi se počeo sviđati taj sport. Jedan sam dan sparirao Sepu, pa mi je koljeno bilo “ispalo” i otišao sam na operaciju”, objašnjava Milun i dodaje:

“Najviše je tome pridonio i pomogao mi Leonardo Pijetraj. Baš vodi računa na mene. Kod mene je sve išlo tako brzo, ludo brzo mi se sad čini. Prije Prvenstva Hrvatske sam imao samo jedan meč u životu. Na Prvenstvu Zagreba i odmah sam tu pobijedio Josipa Devčića iz Metalca. U ožujku je to bilo. Jučer. Sutra? Bit će sve kako trener odluči.”

Pijetraj: Milun je dijamant

Pijetraj je također oduševljen nasljednikom Filipa Hrgovića, kako su mediji već nazvali mladog Miluna…

“Privukla me njegova iskrenost i želja da bude dio kluba. Dečko s čijim sam roditeljima prvo razgovarao i koji nisu baš bili oduševljeni izborom sina, nakon prvog razgovora su mi rekli, “odobravamo to”. Nisam im ništa obećavao, samo sam im rekao da ću se brinuti o njemu, a što će dalje biti, to nitko ne zna. Riješili smo mu ozljedu koljena, koju je dugo vukao. Operirao ga je ortoped dr. Tadija Petrović, koji brine o našim sportašima. Uostalom, Marko je nakon samo dva mjeseca ušao u ring i postao prvak! To finale je njemu bio četvrti meč u životu, a pobijedio je boksača koji iza sebe više od 100 mečeva Marina Mindoljevića. Sam vrh. To je što je Marko Milun napravio je svjetsko čudo, vjerujte. Marko je dijamant koji treba polako brusiti”, zaključuje Pijetraj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI