Oleinik: Za Cro Copa se spremam s Overeemom i Harijem!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.11.2013 12:23h Autor:

Photo by Mixfight.ru

Mirko Filipović će ovog petka uz izravni prijenos na Fight Channelu ući u ring Legend promocije, a na drugoj strani borilišta će stajati Alexey Oleinik. Filipović gotovo sigurno do prije nekoliko dana nije niti znao koji se ruski borac krije iza znakovitog nadimka "Boa Constrictor". No, igra sudbine, kao i neugodna narav Alexandera Emelianenka, su promiješali karte i Filipovića u prvom pravom povratku u MMA ring nakon odlaska iz UFC-a čeka manje poznati Rus.

Kako se "Udav" našao u ovoj nezavidnoj situaciji s obzirom na to da već 30. studenog ima drugi zakazani dvoboj? Oleinik je u razgovoru za Eurosport.ru objasnio prihvaćanje za njega sigurno borilačkog izazova života.

"Osjećam se da sam u sjajnoj formi. U dvoboju protiv Diona Staringa nisam dobio ozbiljniji udarac i iz njega sam izašao neokrznut. Ovakve ponude stižu vrlo rijetko, možda samo jednom u karijeri. Nisam htio propustiti priliku boriti se protiv ovako legendarnog borca kao što je Cro Cop", objasnio je Oleinik koji je ostao zagonetan po pitanju financija.

"Ja sam u ovom meču ipak sekundarna uloga, no s obzirom na kvalitetu promocije, uvjeti su jako dobri. I da sam dobio isti iznos kao za nastup na ProFc-u, svejedno bi prihvatio meč protiv Filipovića. No, uvjeti su bolji i vlasnici Legenda su mi dali dobar bonus."

Oleinik se za meč protiv Filipovića posljednjih dana priprema čak i s Alistairom Overeemom i Badr Harijem. Glasina ili stvarnost?

"Već neko vrijeme sam trenirao s Overeemom, a sada je ispalo da se spremam za Mirka. S Harijem samo odradio tek nekoliko treninga posljednjih dana."

Može li se uopće pripremiti za takav ispit u samo nekoliko dana?

"Iako sam profesionalac i konstantno u formi, za 10 do 15 dana se ne možete pripremiti za takav meč. Nadam se da će mi se isplatiti dobra forma od ranije i da u meču neću zadobiti nikakve ozlijede", objašnjava Oleinik.

Prihvaćanjem meča s Cro Copom, Oleinik je ugrozio već spomenuti dvoboj protiv još jednog bivšeg UFC-ovca – Philipa de Friesa zakazan za 30. studenog. Kako su reagirali čelnici TechKrep promocije?

"Bili su vrlo ljuti jer prema dogovoru ne smijem se boriti određeni period prije meča. Ja sam taj dogovor izigrao, a za meč protiv Cro Copa sam im doslovce mogao reći prije pet ili šest dana. Stvarno sam se ispričao, ovo je moja osobna stvar, no želim se boriti protiv Cro Copa. Neću odustati od meča protiv De Friesa, a sada je na potezu vodstvo promocije i njihova odluka."

Oleinik je komentirao i micanje Emelianenka iz glavnog meča priredbe…

"To je privatan život Aleksandera Emelianenka. Naravno, sretan sam jer sam dobio priliku protiv Cro Copa, a tome je prethodio problem s Emelianenkom. Žao mi je njegovih fanova i žao mi je što neće imati prilike vidjeti kako se bori. No, i ja sam htio meč s Filipovićem. Sada sam zahvalam Legendu jer mi je dao priliku i uvidio moje kvalitete i rezultate."

Koji je plan u meču protiv Cro Copa?

"Za sada nemam ništa razrađeno, no nadam se da će se to promijeniti. Nešto ćemo smisliti. Dugo vremena sam želio ući u kavez ili ring s imenima poput Monsona, Orema i slično. Među njima je bio i Cro Cop. Sada se to i ostvarilo."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI