Ogroman uspjeh! Neven Žugaj drugi na svjetskom hrvačkom prvenstvu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.09.2014 18:57h Autor:

Neven Žugaj (Foto: Igor Kralj/Pixell)

Danas je velik dan za hrvatsko hrvanje, nakon što je Neven Žugaj osvojio srebrnu medalju na svjetskom hrvačkom prvenstvu u Taškentu. U finalu ipak nije mogao protiv odličnog Armenca, no sve do tada je uspjeh vrijedan divljenja.

Hrvatska ima drugo mjesto na svjetskom prvenstvu u hrvanju! Zvuči nevjerojatno, posebno kada se sjetimo svih Bugara, Amerikanaca te naravno momaka iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza. No, Neven Žugaj postigao je nevjerojatno te na kraju odlazi kući sa srebrnom medaljom oko vrata, u kategoriji do 75 kilograma.

Već u prva dva kola Neven je pokazao da je stigao izuzetno spreman, savladavši Finca Souminena rezultatom 3:1 te Iranca Alizadeha sa sjajnih 8:3. A onda je u četvrtfinalu, iako mu nisu davali velike šanse, savladao favoriziranog Amerikanca Biseka. Neven je prikazao nevjerojatnu snagu, nije dozvolio protivniku da dođe do boda, a svoju priliku za jedan je iskoristio, i taj mu je bio dovoljan za polufinale.

U polufinalu je napravio još jedan podvig, savladavši Japanca Shimizu 2:0 te je tako došao do finala. Ipak, u posljednjem meču, Žugaj je ipak naišao na boljeg protivnika. Armenac Arsen Julfalakyan od početka je kontrolirao meč te je slavio 4:0 i tako sebi osigurao zlatnu medalju, no Neven nema za čime žaliti.

Ovo je najveći uspjeh hrvatskog hrvanja od osamostaljenja i dokaz da se Hrvatska ima čemu nadati na Olimpijskim Igrama u Riu, za dvije godine. Neven, kao i njegov brat Nenad, tad će tek biti na vrhunsku svoje karijere.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI