OFC planira dvodnevni K-1 i MMA turnir u Opatiji

Vijesti iz regije 30.07.2013 10:31h Autor:

Dvorana Opatija

Nova opatijska sportska dvorana Marino Cvetković svečano je otvorena krajem srpnja, ali sportaši će je moći početi koristiti tek početkom jeseni.

U njoj će prema svemu sudeći svoj prostor za treniranje dobiti i članovi Opatija Fight Cluba, no želja OFC-a je također i dovesti barem nekoliko zanimljivih borilačkih evenata godišnje.

Upravo zbog toga OFC je počeo planirati održavanje dvodnevnog otvorenog međunarodnog amaterskog turnira po K-1 i MMA pravilima koji bi se održao tijekom 2. i 3. studenog. Prvog dana održavale bi se K-1 borbe, a drugog dana one po MMA pravilima te se o tome trenutno vode razgovori s Hrvatskim kickboxing savezom i Hrvatskim savezom slobodne borbe.

Sustav natjecanja bio bi ustrojen po uzoru na one koji se koriste na Prvenstvima Hrvatske, a zahvaljujući dobrim odnosima s brojnim klubovima iz država regija, očekivao bi se dolazak i većeg broja boraca iz inozemstva.

Natjecanje pod nazivom Opatija Fighting Challenge pružit će priliku svim borcima da se okušaju u zanimljivoj konkurenciji talentiranih boraca iz svih država regije, a poseban žiri odabrat će dva najbolja borca koji će dobiti nagradu u obliku poziva za nastup u profesionalnoj borbi na Opatija Fight Nightu 6 koji će se održati 1. ožujka 2014. godine te će vjerojatno biti prenošen uživo na Eurosportu International i Eurosportu Asia – Pacifc u 75 država diljem svijeta.

Prvaci svih kategorija bi osim medaljom i titulom "OFC champion" bili također nagrađeni posebno dizajniranom majicom izrađenom isključivo za tu priliku.

Više informacija o održavanju Opatija Fighting Challengea očekuje se sredinom kolovoza.

PODIJELI
, ,
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI