Održano prvenstvo Hrvatske u kickboxingu, najuspješniji Ameno, Pit Bull i Sveti Duh

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.05.2018 11:51h Autor:

Foto: Sveti Duh Osijek

Na jučer održanom prvenstvu Hrvatske u kickboxingu, dobili smo nove prvake u low kicku te u nekim drugim kadetskim, juniorskim i seniorskim kategorijama. Najuspješniji klubovi ponovno su bili splitski Pit Bull, njihovi sugrađani iz kluba Ameno i osječki Sveti Duh, dok su tri ženska zlata pripala Dalmatinu. U mlađim kategorijama dominirali su drugi klubovi, prije svih Sušak i Pretorian.

Na prvenstvo u Benkovcu otputovali su natjecatelji i natjecateljice iz čak 62 kluba, njih ukupno 306. Kadeti i kadetkinje natjecali su se u light contactu, juniori i juniorke u kick lightu, a seniori i seniorke u low kicku te ćemo se bazirati na njihove rezultate.

Seniori su nastupili u devet muških i pet ženskih kategorija, gdje je najuspješniji bio splitski Pit Bull s dva zlata, šest srebra i jednom broncom. Njihovi sugrađani iz Amena uzeli su tri zlata i jednu broncu, dok je treći po uspjehu još jedan dalmatinski klub, šibenski Dalmatino. Njima su pripala tri ženska zlata. Izvan Dalmacije, najbolji su bili Osječani, odnosno KB klub Sveti Duh, kojem su pripala dva zlata, jedno srebro i jedna bronca te još nekoliko medalja u mlađim kategorijama.

Što se tiče pojedinačnih rezultata, svakako vrijedi spomenuti povratak Luke Šimića na prvenstvo, koji je još jednom izdominirao kategoriju do 86 kilograma, a svoje prvo zlato osvojio je njegov timski kolega Antonio Krajinović, u kategoriji do 75 kilograma. Zlato do 67 kilograma odlazi u Đakovo sjajnom Andreju Kedvešu, dok su zlata za Ameno osvojili Dino Sudić do 60, Dino Taći do 71 kilograma te Tomislav Čikotić u super teškoj kategoriji. Čikotić je do zlata došao preko vjerojatno najvećeg hrvatskog kickboxing potencijala, Ante Širića, koji je nabacio masu i uputio se u super teškaše. Zlata su još pripala Luki Žuljeviću iz Uni Renta,Roku Doždoru iz splitskog Pit Bulla te Marku Čizmiću iz istoimenog zagrebačkog kluba.

U ženskoj konkurenciji najveće iznenađenje dogodilo se u kategoriji iznad 70 kilograma, gdje je Nives Radić došla do pobjede nad svjetskom WAKO prvakinjom Lucijom Bilobrk.

Sve rezultate prvenstva i kompletnu statistiku po borcima i klubovima, možete pogledati na OVOM linku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI