Održan ždrijeb na boksačkom Europskom prvenstvu: Evo s kim se bore Hrvati

Vijesti iz regije 16.06.2017 14:06h Autor:

Photo: Hrvatski boksački savez

U petak je odrađen ždrijeb Europskog prvenstva u boksu koje se od 16. do 26. lipnja održava u ukrajinskom Harkivu, a gdje Hrvatska ima pet predstavnika.

U najnižoj kategoriji u kojoj imamo predstavnika na ovom Europskom prvenstvu, onoj do 60 kilograma, nastupit će član BK Sesvete Stipan Prtenjača. On će se u nedjelju 18. lipnja u popodnevnom terminu sučeliti sa Škotom Nathanom Collinsom.

U diviziji do 69 kilograma gdje će nastupiti čak 30 boksača, Hrvatsku predstavlja Marko Zeljko također iz BK Sesvete. Njega u prvom kolu čega Šved Adolphe Sylva. Dvoboj je planiran za subotu 17. svibnja i popodnevni termin.

U kategoriji do 75 kila, hrvatsku predstavlja Mate Rudan. On će se u nedjelju 18. lipnja u prvom kolu turnira sučeliti s Moldavcem Victorom Carapcevshilijem. U slučaju prolaska u drugo kolo, tamo ga čeka 4. nositelj Talijan Salvatore Cavallaro.

Damir Plantić će nastupiti u kategoriji do 81 kilograma gdje ga u nedjelju 18. lipnja očekuje Bugar Radoslav Dimitrov Pantaleev.

Alen Babić, u kategoriji do 91 kilograma, ide na Bugarina Kristijana Stefanova Dimitrova. Ukoliko prođe prvu prepreku, člana BK Leonardu u osmini finala čeka nositelj Francuz Paul Omba Miongolo. Babić će prvi meč odraditi u subotu 17. lipnja u večernjem terminu.

Stipan Prtenjača (-60kg, BK Sesvete) vs. Nathan Collins (SCO) – 17.6.
Marko Zeljko (-69kg, BK Sesvete) vs. Adolphe Silva (SWE) – 17.6.
Mate Rudan (-75kg, BK Pitbull)  vs. Victor Carapcevshili (MOL) – 18.6.
Damir Plantić (-81kg, BK Sesvete) vs. Radoslav Pantaleev (BUL) – 18.6.
Alen Babić (-91kg, BK Leonardo) – Paul Miongolo (FRA) – 17.6.

Natjecanje pratite na ovom LINK-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI