Održane press konferencija i vaganje za FFC Futures 1 u Opatiji!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.02.2014 17:30h Autor:

Photo by Ivana Kaurloto (Fight Channel)

U petak je s početkom u 13:30 minuta u novoizgrađenoj predivnoj Sportskoj dvorani u Opatiji održana službena press konferencija i vaganje uoči sutrašnjeg (subota, 20 sati) FFC Futures 1 eventa koji borilačka javnost željno iščekuje.

Na press konferenciji su sudjelovale glavne zvijezde priredbe, članovi lokalnog Opatija Fight Cluba koji je ujedno i suorganizator priredbe, Stipe Bekavac i Ivan Stanić, Stanićev protivnik Nizozemac Patrick Van Rees, predsjednik promocije Orsat Zovko i glavni čovjek OFC-a Mladen Kranjčec.

S ozbirom na ogroman interes u Opatiji i Rijeci za priredbu, o čemu svjedoči odlična prodaja karata, Zovko je na početku izrazio zadovoljstvo do sada učinjenim te je najavio vrhunski event.

"Ponovno se zahvaljujem gradu Opatiji, koji nam je u mnogim stvarima izašao u susret. Ova dvorana je prekrasna i rekao bih da se radi o odličnoj pozornici za naš prvi turnir iz Futures serije. Drago mi je da se u akciju vraća Stipe Bekavac, s kojim imamo velike planove u budućnosti. Neko vrijeme ga nije bilo, no siguran sam da on nije rekao sve u ovom sportu i da ono najbolje za njega tek slijedi. Meč između Stanića i Van Reesa će biti vrhunski jer su obojica jako dobri udarači i stilski si odlično pašu. Zanimljivo će biti vidjeti koji će se borci kroz natjecanja tijekom dana probiti do samog finiša večeri", izjavio je Zovko.

Na to se nadovezao i glavni čovjek OFC-a, Mladen Kranjčec.

"Kao što je to već rečeno ranije, smatram da je OFC u ovih pet godina rada napravio jako puno i etablirao se u svim pogledima. Logičan je bio iskorak naprije, a suorganizacija ovakve priredbe to sigurno jest. Veselim se spektaklu i očekujem punu dvoranu", poručio je trener i predsjednik poznatog opatijskog kluba.

Riječ je dobio i Stipe Bekavac koji iza sebe ima dužu natjecateljsku pauzu. Je li ona psihički utjecala na njega?

"Nemam nekog posebnog psihološkog pritiska moram priznati. Drago mi je da sam se vratio borbama. Iako se nisam natjecao, živio sam sportskim životom i cijelo vrijeme sam bio u trenažnom ritmu. Jedino što mi je nedostajalo mečeva. To će se sutra promijeniti. Spreman sam i vjerujem da neće biti problema stići do pobjede", odgovara miljenik opatijske publike.

Ništa manju popularnost na lokalnoj sceni ne uživa niti njegov kolega Ivan Stanić koji je uspješno skinuo kile što mu uvijek čini dosta problema prije meča.

"Moj protivnik je dobar i kvalitetan i siguran sam da ćemo odraditi dobar meč. Maksimalno sam se pripremio, spreman sam i veselim se borbi."

Na kraju se mnogobrojnim okupljenim novinarima obratio i Nizozemac Patrick Van Rees. On je naglasio kako je detaljno proučio Stanića.

"Radi se vrlo dobrom borcu s Muay Thai zaleđem. Gledao sam njegove mečeve kada sam se pripremao i znam da je odličan protivnik. U nedjelju mi je rođendan pa se nadam da ću ga proslaviti ovdje sjajnim mečem i naravno pobjedom protiv lokalnog borca. Zadnja tri tjedna vrlo naporno treniram i spreman sam za ovaj težak izazov", zaključuje Van Rees.

Novinare je zanimala prodaja ulazinca s obzirom da nova Sportska dvorana u Opatiji za ovu prigodu prima više od 1500 duša.

"Pater je potpuno rasprodana, a još uvijek ima ulaznica za tribine, ali ne previše. Očekujemo da će se danas i sutra i to rasprodati. Natjecanja za mlade borce startaju već u 9 sati ujutro, a finale večeri je na rasporedu od 20 sati kada će početi večernji program sa svim finalistima koji su izborili nastup tijekom dana", objasnio je tajnik OFC-a i koordinator FFC Futures 1 priredbe, Zoran Zdelar.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI