Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Održan 8. Croatian jiu-jitsu championship: Kvesić najbolji borac, Alliance Black Dragon najbolji klub | Fight Site

Održan 8. Croatian jiu-jitsu championship: Kvesić najbolji borac, Alliance Black Dragon najbolji klub

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 07.05.2014 16:48h Autor:

Matko Kvesić - najbolji borac turnira - Photo by. CROJJ 2014

Proteklog vikenda je u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog jiu-jitsu saveza održan osmi po redu Croatian Jiu-Jitsu Championship 2014. Ovo već tradicionalno najjače regionalno "gi" natjecanje u BJJ-u je i ovaj put privuko velik broj majstora parteraške borilačke vještine iz Hrvatske, ali i iz mnogih drugih regionalnih i europskih zemalja.

Za razliku od prošlih godina kada se natjecanje održalo u dvorani Martinovka, ovaj put je čitava priča dobila novu dimenziju održavanjem u znatno većoj i komfornijoj dvorani "Dom odbojke" u Športskom park Mladost na Savi.

Kompleti odličja su dijeljeni u mnogobrojnim kategorijama koje su bile podijeljene po dobrnoj granici, težini, kao i po borilačkom znanju. Posebno atraktivne bile su "otvorene" kategorije gdje su se natjecatelji miješali i izlazili iz svojih prirodnih okvira.

Najviše interesa gledatelja privukle su one najkvalitetnije kategorije među smeđim pojasevima s ozbirom da crnih na ovom natjecanju nije bilo. Tu je pravu žetvu medalja ostvario zagrebački "Black Dragon Allianace" koji je pokupio gotovo sva zlata. Neven Borčić je trijumfirao u diviziji do 82.3 kilograma, Matko Kvesić do 94.3 a Martin Starčević iznad 100.5. U otvorenoj kategoriji smeđih pojaseva drugo zlato je uzeo Matko Kvesić ugrabivši tako i epitet najboljeg borca turnira.

Zbrojivši sva odličja, najbolji klub Prvenstva je "Alliance Black Dragon" iz Zagreba sa 102 boda. Drugo mjesto sa 75 bodova je uzeo Checkmat/Neves Cro, a treće sa 43 boda Old School BJJ.

Hrvatski jiu-jitsu savez je zaslužio sve pohvale za organizaciju ovog natjecanja koje ništa ne zaostaje za vrhunskim BJJ priredbama u drugim zemljama kakve sve više dobivaju na važnosti i veličini.

Sve rezultate možete pogledati na ovom LINK-u.
Galeriju fotografija možete pogledati na ovom LINK-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI