Odrađena vaganja za FFC debi u Vegasu, danas spektakl u Fight Domeu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.10.2018 10:33h Autor:

FFC Fight Dome

Sve je spremno za prvi FFC event u Las Vegasu, nakon što su odrađena službena vaganja. Devet boraca odradilo je to bez problema, ali nažalost event je morao dobiti novu glavnu borbu, budući da je ona planirana otkazana jer je Dave Courchaine došao s čak deset kilograma preko granice kategorije.

Sve je spremno za event kojim će se otvoriti nova Fight Dome dvorana u Vegasa, gdje će se danas osam boraca uputiti u lov na titulu. Nažalost, neće biti održano planiranih pet borbi i to zbog vrlo bizarnog razloga. Naime, glavna borba trebala je biti ona između Claya Collarda i Davea Courchainea i do vaganja je sve izgledalo u redu. Collard se pojavio i čak izvagao dva kilograma ispod granice od 70 kilograma, a onda je na vagu stao Courchaine. Njemu se ukazala brojka od nevjerojatnih 80.4 kilograma te je tim putem borba otkazana. Teško je zamisliti što se tu moglo dogoditi, ali činjenica je da borac ne bi uspio proći vagu niti za velter, a kamoli za laku. Ukratko, premašio je za dvije kategorije.

Tako će glavna borba eventa biti ona za MMA pojas velter kategorije, a boriti će se Ben Egli protiv Robera Nevesa. Njih obojica su uspješno odradili vaganje, kao i ostali sudionici. Shkodran Veseli i Francois Ambang bili su ispod granice od 70 kilograma te je njihova borba za kickboxing velter titulu službena, kao i ona teškaška, između Mladena Brestovca i Jhonate Diniza. Brestovac je bio 13 kilograma teži od svog protivnika.

U boksu su također obojica uspješno odradili vaganje te će se Dennis Morris i Shawn Miller boriti za WBU titulu lakoteške kategorije.

“Uzbuđen sam što će nam se napokon isplatiti sve ove godine priprema i planiranja te što imamo priliku lansirati FFC u Las Vegas. Veselimo se prilici da prezentiramo svoju kvalitetu i brand publici u cijeloj državi, putem CBS Sporta mreže”, izjavio je Zovko novinarima nakon završetka vaganja, koji je morao prokomentirao i Couchainov pad na vagi:

“Šokiran sam i ne mogu vjerovati da netko može pasti vagu za čak deset kilograma. Ako se mene pita, Couchaineova FFC karijera završila je i prije nego što je započela.”

FFC tako danas otvara seriju od tri eventa, koji će se održati vikend za vikendom u listopadu. Uskoro bismo trebali saznati tko će u ring ući idućeg vikenda. Ali, prvo ćemo sa zanimanjem popratiti ovaj debi event u prijestolnici slobodne borbe.

Boks
Dennis Morris (197.4 ) vs. Shawn Miller (197.2)

Kickboxing
Francois Ambang (169.8) vs. Shkodran Veseli (168.8)
Mladen Brestovac (261) vs. Jhonata Diniz (230)

MMA
Ben Egli (170) vs. Roberto Neves (169.2)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI