Odličan video: Kako je Marcin Prachnio postao FFC prvak…

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 13.01.2016 10:04h Autor:

Photo by Milan Krušič (FFC)

FFC prvak u poluteškoj kategoriji, Marcin Prachnio, je vrijednu titulu osvojio na posljednjem eventu u 2015. (prosinac) kada je u Rijeci svladao Tomislava Spahovića. Koban za “sarajevsku zvijer” bio je jedan podmukli desni “aperkat” u koji je u prvoj rundi sjeo na pravo mjesto i do tada vrlo atraktivan dvoboj je bio gotov.

Sajan je to scenarij za ovog bivšeg karataša s obzirom da je karijeru u FFC-u započeo porazom od Ivice Tadijanova. No, od tada je nanizao Božu Mikulića, Stipu Bekavca, Mateja Batinića i Tomislava Spahovića. Jedino mu je sjajni austrijski Srbin Aleksandar Rakić uspio stati na kraj svladavši ga na FFC-u 16 u Beču. I taj je dvoboj bio potpuno neizvjestan sve do treće runde kada je Rakić uspio prelomiti meč i stići do vrijedne pobjede.

Član nizozemskog Tatsujin Dojo, te učenik slavnog Martijn de Joonga, karijeru je započeo u full contact Kyokushinkai karateu gdje je postizao velike uspjehe.  U MMA borilištu za sada ima sjajnih 9-2 uz četiri pobjede u nizu. Tko će mu biti sljedeći izazivač u kvalitetom pretrpanoj poluteškoj diviziji FFC-a tek je za vidjeti. Ono što jest sigurno je da mladog Poljaka čeka brilijantna sportska budućnost.

Pogledajte odličan “highligh” video Marcina Prachnija.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI