Objavljeni idući PFL protivnici za Deliju i Ishiija!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 20.06.2019 19:47h Autor:

Satoshi Ishii i Ante Delija

Satoshi Ishii i Ante Delija saznali su svoje protivnike u drugom kolu PFL turnira teške kategorije. Ishiija čeka borba protiv Jareda Rosholta, dok će Delija protiv sebe imati prošlosezonskog prvog nositelja doigravanja, Francimara Barrosa.

Nakon što su obojica u prvom kolu ostvarili pobjedu sudačkom odlukom, što im je donijelo svakom po tri boda u PFL poretku, Satoshi Ishii i Ante Delija mogu mirnije krenuti u pripreme za drugu borbu, iako će im vjerojatno i u njima pobjeda biti imperativ ukoliko žele vidjeti “play off”. Sad su borci iz Cro Cop tima saznati tko su protivnici preko kojih će taj rezultat morati ostvariti. I jasno je kako ispred niti jednog od njih nije lak posao.

Nakon što je u prvom kolu savladao Zekea Tunei Wilyja, Satoshi Ishii u drugom će meču morati odgovoriti na protivnika koji je vjerojatno većini bio posljednji izbor. 32-godišnji Jared Rosholt (17-7) vam je možda poznat iz UFC-a gdje je slavio u šest od osam borbi u kojima je nastupio, ali je svejedno dobio otkaz. Razlog ne moramo navoditi ako vam kažemo da je isti od strane fanova proglašen najdosadnijim teškašem u povijesti UFC-a. Sva njegova taktika svodi se na hrvanje i tzv. “grinding”, gdje iz gornje pozicije kontrolira protivnika uz nanošenje gotovo zanemarive štete. Prošle sezone PFL-a došao je do polufinala, gdje ga je nokautom zaustavio kasniji prvak Philipe Lins. Njegova najslabija točka upravo je brada i nije ga teško nokautirati ukoliko ga se pogodi. Na to će se svakako morati svoditi taktika Satoshija Ishiija u ovoj borbi. Srećom, kao mentora i trenera ima dvojicu koji su itekako stručni na tom polju. Inače, Rosholt je ovu sezonu startao porazom nokautom od Denisa Goltsova, glavnog favorita ovog turnira i njemu će ovdje pobjeda prekidom biti imperativ ukoliko želi vidjeti daljnje natjecanje.

Što se tiče Ante Delije, on ispred sebe ima borbu koja bi trebala pružiti puno uzbuđenja. Njemu je dodijeljen još jedan bivši UFC borac, Francimar Barroso (23-7). 39-godišnji Brazilac u PFL-u još uvijek nije poražen. Prošle sezone u doigravanje je ušao kao prvopostavljeni borac, s dvije pobjede prekidom u prvoj rundi. U doigravanju se susreo s lošom srećom i surovim pravilima PFL-a. Protivnik u četvrtfinalu bio mu je Josh Copeland, koji je dobio prvu rundu njihove borbe. Barrosu je uvjerljivo pripala druga, no eliminiran je iz turnira zbog spomenutih pravila. Naime, u četvrtfinalu se borbe odvijaju na dvije runde, a u slučaju izjednačenja dalje prolazi borac koji je dobio prvu. Tako je Barroso bez poraza ispao iz turnira. Ovu sezonu otvorio je pobjedom sudačkom odlukom u vrlo zanimljivoj borbi protiv Alexa Nicholsona.

Kad pogledamo tablicu nakon prvog kola i uparivanja ovog, jasno je kako će oba naša borca 8. kolovoza morati ići na pobjedu te istu ostvariti ukoliko žele mjesto u drugom krugu. Prolazak uz poraz moguć je tek u teoriji gdje bi se poklopili neki drugi rezultati. Srećom je ovo borilački sport u kojem nema kalkulacija.

Ukoliko do sada niste bili upućeni u pravila PFL turnira, kliknite OVDJE, a ispod teksta možete pogledati raspored PFL 6 priredbe, koju će predvoditi borba Denisa Goltsova i Kelvina Tillera, dva borca koji su svojim nastupima već osigurali mjesto u doigravanju. Osim teškaša, na priredbi će ponovno nastupiti i borci poluteške kategorije.

PFL 6 – Popis borbi

Teška kategorija

Kelvin Tiller vs. Denis Goltsov
Satoshi Ishii vs. Jared Rosholt
Ante Delija vs. Francimar Barroso
Ali Isaev vs. Carl Seumanutafa
Valdrin Istrefi vs. Muhammed Dereese
Alex Nicholson vs. Zeke Tunei-Wily

Poluteška kategorija

Vinny Magalhaes vs. Rakim Cleveland
Rashid Yusupov vs. Viktor Nemkov
Maxim Grishin vs. Mikhail Mokhnatkin
Bozigit Ataev vs. Emiliano Sordi
Jordan Johnson vs. Sigi Pesaleli
Dan Spohn vs. Ronny Markes

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI