Novo zlatno odličje za Mariju Malenicu, Sara Beram došla do srebra

Vijesti iz regije 21.01.2019 17:32h Autor:

Marija Malenica

Trenutno najuspješnija hrvatska boksačica, Marija Malenica, došla je do novog velikog rezultata. Osvojila je zlato na jakom Kupu nacija u Somboru. Osim nje, s medaljom se kući vraća Sara Beram koja je osvojila srebro te Mateja Ilić koja se vraća s broncom.

Nakon europskog WAKO zlata, koje je osvojila u studenom, Marija Malenica sa sjajnim rezultatima nastavlja i u boksu. Ona je bila dio delegacije od pet boksačica, koje su proteklog vikenda nastupila u Somboru na Kupu Nacija. Ove godine turnir je okupio ukupno 179 boksačica iz 22 države.

Malenica je došla do titule u kategoriji do 64 kilograma, preko protivnica iz Grčke, Češke te na kraju Mađarske. Posebno je uvjerljiva bila u finalu, kada je Eszter Olah savladala s čistih 5:0. Dodatnu vrijednost ovom rezultate daje podatak kako je Marija prva Hrvatica koja je došla do zlata na ovom natjecanju.

Samo korak iza nje ostala je Sara Beram u kategoriji do 60 kilograma. Nakon što je prošla prve dvije prepreke, u finalu ju je ipak zaustavila Rimma Volossenko iz Kahastana. Treća hrvatska predstavnica s medaljom je juniorka Mateja Ilić, koja je osvojila broncu.

Osim spomenutih djevojaka, na turniru su još nastupile Sara Deliman i Tajana Koščak, no njih dvije su zaustavljene u prvom kolu. Djevojke su na turniru bile u pratnji trenera Ante Matasa, Veska Lakičevića i Kristijana Kosa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI