Novi nokaut Hrgovića, uvjerljiva pobjeda Sepa!

Vijesti iz regije 12.04.2015 10:09h Autor:

Filip Hrgović

Filip Hrgović i Hrvoje Sep nastavljaju svoj put prema Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. U 12. kolu Svjetske boksačke serije (WSB) Hrgović je do nove pobjede ponovo došao prekidom dok je Sep potpuno nadvisio svog suparnika.

Astana Arlan ostvarila je novu pobjedu i zadržala maksimalan učinak u skupini B i nakon 12. kola. Ovog je puta kazahstanska momčad gostovala kod Puerto Rico Hurricanesa koji u dosadašnjem dijelu sezone nisu izgubili niti jedan meč kao domaćini. No, Astana je ipak dokazala svoju kvalitete i ulogu favorita, a novoj su pobjedi doprinijeli i hrvatski prvaci Filip Hrgović i Hrvoje Sep.

U Portoriko su Hrgović i Sep zajedno s trenerom Pijetrajem krenuli da zadrže maksimalan učinak u Svjetskoj boksačkoj seriji, a samim tim da se još više primaknu Rio de Janeiru. Filip Hrgović je još jednom potvrdio da je najbolji superteškaš u WSB te je ostvario novu pobjedu prekidom. Već je prva runda protiv Josea Gabriela Medine pokazala u kojem će smjeru ići ovaj meč. Kako je runda odmicala pritisak hrvatskog boksača bio je sve jači i bilo je jasno da Hrgović ide po brzi prekid. Medina je izdržao prvu rundu, ali u drugoj mu je sudac dva puta broja nakon ubojitih Hrgovićevih udaraca. Nakon drugog brojanja kut domaćina odlučio je zaustaviti borbu i zapravo poštedjeti svog boksača.

Hrvoje Sep ostvario je novu pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca. Od samog je početka dominirao protiv Josepha Laboya i kako je meč odmicao pojačavao je ritam koji njegov suparnik nije mogao pratiti. Na kraju su sva tri bodovna suca dala prednost Sepu 50:44 te je naš poluteškaš i dalje u igri za plasman na Olimpijske igre.

Do kraja natjecanja po skupinama Svjetske boksačke serije ostala su još dva kola. U sljedećem kolu Astana Arlansi gostuju kod Argentina Condorsa u noći sa subote na nedjelju 19. travnja. Hrgović i Sep ponovo će u ring za dva tjedna kad će u Bergamu kod Italia Thundersa tražiti potvrdu plasmana na Olimpijske igre. Oba će te dvoboja moći pratiti na Fight Channelu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI