Novi nastup najmlađe svjetske prvakinje: Ema Kozin odlazi braniti titulu u Oklahoma City

Vijesti iz regije 03.01.2018 17:56h Autor:

Ema Kozin

Najmlađa svjetska boksačka prvakinja u povijesti, 19-godišnja Slovenka Ema Kozin, ugovorila je obranu titule te će za dva mjeseca otputovati u Sjedinjene Američke Države na najveći ispit dosadašnje karijere.

Mlada Slovenka, koja je prije mjesec dana napunila 19 godina, imala je sjajan kraj prošle godine. U rujnu je došla do titule WBU svjetske prvakinje, pobjedom u Njemačkoj nad Elene Sikmashvili iz Gruzije, no tu nije stala. Samo mjesec dana kasnije u Ljubljani je savladala Florence Muthoni, tako osvojivši WBC i WBF titule,a još jedan nastup odradila je prošlog mjeseca u Banjaluci, također ostvarivši pobjedu. Time je Kozin došla do profesionalnog skora 12-0, uz sedam nokauta, sve u samo 15 mjeseci profesionalne karijere. Ova posljednja borba bila je za američku W.I.B.A. promociju.

Sada je došao poziv iz Oklahoma Citya gdje će braniti upravo tu W.I.B.A. titulu, ali će se pridodati još i titula GBC promocije. Iz tima su također dodali kako se nadaju dogovoru meča za WBA titulu. Njena protivnica još uvijek nije objavljena, ali od strane Eminog tima smo saznali kako su meč prihvatili te kako će biti spremni za bilo koji izazov koji Amerikanci 10. ožujka stave ispred nje. Iz istog tima su naveli kako ogromna zasluga za Emine dosadašnje uspjehe pripada njenom menažderu, Mirku Skoki, koji je omogućio i ovaj veliki izazov.

Uskoro ćemo se potruditi i sami porazgovarati s Emom te saznati sve o planovima ove strašno talentirane boksačice.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI