Nova hrvatska velika teškaška nada: Da me nije ponijelo srce, sada bih bio europski prvak!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 05.04.2018 12:57h Autor:

Marko Milun

Nekoliko mjeseci nakon što je počeo trenirati boks, Marko Milun je postao seniorski prvak u super teškoj kategoriji. Otprilike godinu dana kasnije ovaj mladić se okitio srebrom s Europskog boksačkog prvenstva do 22 godine koje je prije nekoliko dana završilo u Rumunjskoj. Uz Miluna medalje za Hrvatsku su osvojili Leo Cvetković (srebro) i Toni Filipi (bronca) što pokazuje uzlaznu putanju hrvatskog boksa i odličan rad naših trenera.

“Svjestan sam da je europsko srebro veliki uspjeh, no trener Leonard Pijetraj i ja mislimo da sam mogao otići do kraja. Nažalost, nisam dovoljno slušao trenera o taktici, ponijelo me srce”, izjavio je 21-godišnji Milun u razgovoru za Večernji list.

No, kao vjerojatno najneiskusniji borac na čitavom prvenstvu, Milun bi trebao imati razloga za zadovoljstvo ostvarenim rezultatom.

“Ja to tako ne gledam. I sa 12. borbom u životu mogao sam osvojiti zlato. Kada sam izgubio, trener mi je rekao da sam pobijedio sam sebe. U prva četiri meča sam ga dosta dobro slušao i boksao s glavom, a u finalu sa srcem. To je škola koju sam skupo platio i neću je nikad zaboraviti”, odgovara.

Trener je dakako hrvatski izbornik Leonard Pijetraj koji je Miluna “doslovno izmislio preko noći” i katapultirao u novu hrvatsku boksačku zvijezdu. U samo godinu i pol dana rada u BK Leonardo, Milun je od boksačkog početnika postao velika nada. Koja je tajna njegovog brzog uspjeha?

“Najvažniji su mi treninzi i odmor i zato ne izlazim. S dobrim savjetima o režimu života pomažu mi prijatelji iz kluba i suvježbači Hrvoje Sep i Alen Babić. Poput njih, jako puno mi pomažu i klupski liječnik Tadija Petrović te tajnik kluba Slobodan Mufić.

Hoće li žuriti s odlaskom u profi boks, Milun kratko odgovra:

“U profesionalce ću otići kada budem spreman.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI