"Nisam Steve, nego Stipe!" – Poručio je Miočić ovog ljeta svom rođaku Mirku Miočiću!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.12.2014 13:33h Autor:

Foto: Facebook

Stipe Miočić je rođak poznatog kvizaša Mirka Miočića kojeg smo mnogo puta gledali na raznim kvizovima znanja, a više od godine dane je jedan od lovaca u popularnom HRT-ovom kvizu "Potjera".  Vijest o tome da je jedan od najboljih UFC-ovih teškaša u rodu s poznatom "ljudskom enciklopedijom" smo objavili još ovog ljeta kada je Stipe prvi put došao u posjet svojoj pradomovini.

Ovih dana je Zadarski.hr portal je ponovno podsjetio na ovu sjajnu koincidenciju te je objavio veliku reportažu  pod naslovom "AMERIKANAC STIPE MIOČIĆ, ROĐAK POZNATOG KVIZAŠA MIRKA IZ RTINE, JEDAN JE OD NAJBOLJIH BORACA UFC-a – "Nisam Steve, nego Stipe!"".

Dugačak tekst potpisuje također poznati kvizoman, ali i novinar, reporter i kolumnist Robert Pauletić.

""Roberte", reka mi je Mirko Miočić prije par miseci kad smo se sreli u Zagrebu, "jesi li ti čuo za moga rođaka iz Clevelanda koji se bori u kavezima u Americi?". Pogleda san ga upitno: "Nije moguće da je tebi Stipe Miočić rođak?". "Kako ne!", uskliknija je Mirko: "Evo, imamo i zajedničku sliku kad je ovo ljeto bio kod nas u Rtini!" – ovako Pauletić počinje dugačak tekst o Stipi Miočiću u kojem još stoji.

"Kad je to ovoga lita bija doša u Hrvatsku, Stipu je dočeka otac Bojan, sa suzama u očima. “Bili su to vrlo emotivni trenuci za mene!”, kaže Stipe, koji se iston prilikon upozna sa svojin borilačkin uzoron Mirkon Filipovićen. Odveli su ga u zagrebačke Gajnice, di je Cro Copu taman završava trening. Stipe je pričeka da Cro Cop izađe iz improviziranog kaveza, i onda su jedan drugome pružili ruke i zagrlili se. Tako su se upoznali Mirko i Miočić.

A prije samo nekoliko godina, na početku karijere, za svoju prvu borbu Stipe Miočić naručija je priko interneta gaćice s crveno-bilin kockicama, stiliziranin hrvatskin grbon, po uzoru na svoga idola Mirka Filipovića. Kasnije je ipak dizajnira vlastite gaćice, opet na kockice, a u zadnje vrime, kad je naša sponzore, mora se prilagodit njihovin zahtjevima, pa je u nekoliko borbi nastupija u gaćicama bez kockica. “Sad, međutim, opet radim na tome da Bad Boy, moji sponzori, ucrtaju kockice na gaćice, to će ubrzo biti riješeno!”, najavljuje Stipe.

U svakoj prilici ističe da je Hrvat, da je zahvalan bogu na svojoj prekrasnoj pradomovini. Prisilija je Amerikance da ga zovu pravilno, Miočić, a ne “Majosik”. Kad ga neko pozove “Steve”, kaže, ne želi se ni okrenit. “Ja se zovem Stipe!”, kaže ponosno."

"Nadamo se da će se Stipe uskoro zaista doć potuć u Zagreb, ali u kavezu “Arene”, u borilačkon spektaklu koji bi sigurno privuka više od dvadeset iljada posjetitelja. Vlasnik “Fight Channela”, Orsat Zovko, potvrdija je da se o tome itekako razgovara, da je Zagreb u igri za veliki Stipin meč. Put do dogovora sa UFC-om neće bit lak, u igri je puno novca, TV prava itd, ali se Stipe nada da će se njegov san o borbi u Hrvatskoj ipak brzo ostvarit, možda već i u 2015. godini."

Čitav tekst možete pročitati na ovom LINK-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI