Nikki Adler: Svjetska sam prvakinja i zbog svoje ličke krvi

Vijesti iz regije 02.04.2016 11:14h Autor:

Nikki Adler/Facebook

Hrvatska boksačica Nikolina Orlović, u Njemačkoj poznatija kao Nikki Adler, stigla je u domovinu svojih roditelja pomoći Ivani Habazin u njenoj pripremi za meč za svjetski naslov.

Habazin se 23. travnja bori protiv Šveđanke Mikaele Lauren, a nakon sparinga s hrvatskom boksačicom, Nikki Adler, koja je osvojila već četiri pojasa, rekla je da očekuje težak meč.

“Ivana ima jako dobru tehniku, vrlo je snažna i kondicijski spremna. Bit će težak meč za obje, ali Ivana ima veliko srce i psihološki je snažna sportašica”.

Nikolina Orlović rođena je u Augsburgu 1987., otac joj je iz Udbine, a majka iz okolice Karlovca. U šali kaže da je zbog ličkih korijena tako snažna, a u razgovoru za Večernji list objasnila je zašto je morala promijeniti ime i prijeći pod njemačku zastavu.

“Kao amaterska sam nastupala za Hrvatsku, a kada sam odlučila ući u profesionalni boks, morala sam uzeti njemačko ime iz marketinških razloga. Mom njemačkom sponzoru bilo je čudno da me tri godine sponzorira, a ja i dalje nastupam za Hrvatsku. Takva su pravila igre u profi boksu pa u njemačkoj putovnici imam dva imena i prezimena”, rekla je Orlović koja je, poput boksača iz BiH Adnana Ćatića (Felix Sturm) i Muamera Hukića (Marco Huck) odabrala njemačko ime.

Za Hrvatsku je osvojila europsku medalju, prvu za domaći ženski boks, a pod njemačkom zastavom osvojila WBU, WIBA, WBF i WBC pojas prvakinje svijeta. Počela je s kickboksom sa 15 godina, a sa 17 odabrala boks. Želja su joj još barem tri pojasa i sve je u životu podredila karijeri.

“Zarađujem puno manje nego boksači, ali dovoljno da mogu od toga živjeti. Izgleda da je moj naraštaj boksačica onaj koji otvara vratara onima koje dolaze i koje će bolje zarađivati”, kaže Nikki.

Es ist toll anzuschauen wie das Frauenboxen in Kroatien gepusht wird..!!

Posted by Nikki Adler on 1. travnja 2016

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI