NFC Contest 5: Spahović slavio u grappling meču, Vlahović dvoboj usporedio s prvim dijelom “Rockyja”

Vijesti iz regije 22.02.2016 16:34h Autor:

Nokaut Fighting Championship

Proteklog je vikenda u zagrebačkoj Dubravi održano peto izdanje Nokaut Fighting Championshipa. Svi posjetitelji priredbe su ovom prigodom pogledali devet borbi po NFC MMA pravilima te grappling meč u kojem je Tomislav Spahović porazio Marina Vlahovića, no puno više od samog rezultata važna je hvale vrijedna poruka koju je Marin poslao preko svog Facebook profila.

Noć borbi u dvorani “Osnovne škole Marije Jurić Zagorke” otvorena je grappling mečom u kojem je Spahović gušenjem došao do pobjede nad Vlahovićem. Bivši powerlifter se Tomi zahvalio na ukazanoj prilici te poručio kako si ništa ne zamjera jer zna da je bilo teško očekivati da može ozbiljnije ugroziti borca poput Spahovića.

Večeras sam izgubio grappling borbu protiv Tomislava Spahovića koja se najbolje može opisati kao skraćena, ali i dakako realnija verzija prvog dijela Rockya. Ne mogu si puno toga zamjeriti u samom nastupu, no bilo je iluzorno očekivati da mogu ozbiljnije ugroziti borca kalibra Tome, bez prave borilačke kondicije. Dakle, u skladu s trenutnom kondicijskom spremom, pružio sam maksimum, trudio se, i bio aktivan, čak i kada više nisam imao zraka. Ipak, ne osjećam se kao gubitnik, već kao jedan od pobjednika, jer večeras je pobijedilo prijateljstvo. Prilazili su mi ljudi na priredbi, većinom iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, koji prate moju sportsku karijeru, ali i pisanje tekstova, kratkih priča, uglavnom, bilo mi je uistinu u ljudskom smislu ugodno, kada vidim to jedinstvo sportaša na jednom mjestu, kada zapravo prave vrijednosti dolaze do izražaja. Bosna i Hercegovina, može se ponositi Tomom Spahovićem, ali ne samo njime kao sportašem, već i s Tomom kao čovjekom. Došao je iz Sarajeva da ispuni suludu želju jednog bivšeg powerliftera. Bila mi je čast boriti se s njime. Upoznao sam i Stefana Zvijer, mladog borca koji koliko shvaćam ima dvije domovine, Srbiju i Sloveniju. Mladić, neopterećen ikakvom mržnjom ili negativom, inteligentan borac, s dvadesetak godina starosti zapravo je već kompletna izgrađena ličnost. Pokazao je svoju veličinu time što je došao čestitati svom protivniku nakon što ga je porazio, neovisno o tome što je ovaj prije borbe prema njemu demonstrirao sasvim suvišnu i bespotrebnu agresivnost. Bila je ovo lijepa večer, još jedna u nizu epizoda iz moje šarolike sportske i životne biografije. Dobro da je bilo tako, jer sad imam i novu priču za laku noć svojim sinovima. Tata, ispričaj mi nešto… Jesam li ti pričao kada sam se borio s Tomom Spahovićem?… Nisi…E sad slušaj.. Laka vam noć svima i hvala vam na druženju i prijateljstvu“, poručio je Vlahović.

Priredbu u Dubravi je svojom pojavom uveličao i novopečeni UFC-ovac Filip Pejić, a na tribinam se našao i Ivica Trušček čiji je meč u konačnici otkazan.

NFC Contest 5 rezultati

Superfight grappling:

+ 93 Tomo Spahović  def.  Marin Vlahović  (stražnje gušenje)

MMA:

– 70 kg Mario Mrazović  def.  Zvonimir Bernat (odluka sudaca)
– 68 kg  Ivan Matešić   def.  Mateo Horvat (odluka sudaca)
– 93 kg Anđelko Kitić   def.  Mateo Piščak (odluka sudaca)
– 80 kg Zoran Đođ   def.  Ivica Jakopic (TKO, R1)
– 82.5 kg Ivan Ćosić   def.  Hrvoje Martić (TKO, R1)
– 70 kg Velimir Rašić  def.  Goran Hadžić (stražnje gušenje)
– 77 kg Stefan Zvijer   def.  Asmir Sadiković (predaja, R1)
– 82 kg Luka Čurković   def.  Domagoj Buhinjak (poluga na ruci, R1)
– 93 kg Ivan Erslan  def.  Vlado Neferanović (odluka sudaca)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI