Neporaženi Agron Smakići u subotu ide po svoju trinaestu pobjedu

Vijesti iz regije 19.04.2018 19:11h Autor:

Agron Smakići

Za samo dva dana ponovno će u ring ući jedan od trenutno najuspješnijih hrvatskih boksača, Agron Smakići. Ovog puta odlazi u Švedsku, gdje će odraditi meč protiv Giorgia Tamazashvilia.

Smakići je do sada bio uspješan u svih 12 profesionalnih mečeva, koje je odradio u austriji i njemačkoj, kamo se kao mladi boksač zaputio iz rodne Hrvatske. Prvih šest mečeva odradio je u Austriji, a nakon šest u Njemačkoj, gdje gradi karijeru slično kao još jedan mladi hrvatski teškaš, Petar Milas. Ipak, za ovaj meč odlazi u švedski Sundsvall.

Tamo će nastupiti na eventu kojeg predvodi njegov timski kolega iz Hamburga, Adrian Granat, koji će boksati protiv Otta Walina, inače boksača iz Sauerland promocijske kuće. Zanimljivo, Smakići će raditi meč na četiri runde, što mu nije bio slučaj još od njegova prva dva profesionalna nastupa, a s druge strane će mu stajati Giorgi Tamazashvili iz Gruzije. Ovaj boksač je profesionalni debi odradio prije manje od godinu dana, no već je uspio nastupiti sedam puta, upisavši pet pobjeda i dva poraza. Gruzijac se nalazi ispod 500 najbolje plasiranih svjetskih teškaša po BoxRecu, dok je Smakići 111. mjestu te ujedno treći najbolji hrvatski boksač na toj ljestvici, iza Filipa Hrgovića i spomenutog Petra Milasa, koji se nalaze na 39, odnosno 52. mjestu.

Agronu želimo puno sreće te da se u Hamburg vrati s 13. profesionalnom pobjedom. Od dosadašnjih 12, do njih deset je došao nokautom pa ne bi bilo loše da i u tu rubriku pridoda broj 11.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI