Mladić iz Dicma koji je šokirao super tešku kategoriju: “Podsjeća na Lennoxa Lewisa…”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 22.05.2017 15:12h Autor:

Mindoljević vs. Milun (FOTO: BK Leonardo)

Super teška boksačka kategorija je oduvijek bila nešto posebno, nešto kraljevsko. Iako su u nižim težinskim kategorijama boksači brži, agilniji i tehnički potkovaniji, upravo su teškaši obilježili boksačku povijest. Posljednji veliki hrvatski talent, o kojem se naveliko priča i piše u medijima posljednjih tjedana je mladić iz Dicma – Marko Milun.

Većina ga uglavnom poznaje iz kick boxinga gdje je u juniorskim (i kod prelaska u seniore) danima ostvarivao odlične rezultate. I baš zato su se svi šokrali kada je na nedavno održanom Državnom prvenstvu u boksu za seniore osvojio zlato. U finalu je slavio protiv puno iskusnijeg i već etabliranog Marina Mindoljevića.

Prije tog dvoboja Milun se klasičnim boksom bavio tek dva mjeseca, a prije toga je prošao kroz zahtjevnu rehabilitaciju nakon operacije koljena. No i tih 60 dana je bilo dovoljno hrvatskom boksačkom izborniku Leonardu Pijetraju da od Miluna napravi državnog prvaka.

Milun: Trebao bih boksati na distanci, ali volim tuču!

U razgovoru za Vijesti RTL televizije, mladi boksač iz Dicma je objasnio kako je uopće došlo do njegovog susreta s Pijetrajem, suradnje, a onda i osvajanja Državnog prvenstva.

“Na jednom sparingu sa Sepom mi je ispalo koljeno. Nisam više se mogao baviti kick boxingom pa sam prešao na boks”, objašnjava Milun.

S obzirom na ozljedu koljena, Milun je ostao u klubu gdje se i ozlijedio. Pijetraj je prepoznao njegov talent, pripremio ga je za Državno prvenstvo, a ostalo je povijest.

“Došao sam na državno odraditi samo jedan meč, ali kada sam pobijedio prvi, onda sam odlučio osvojiti. Tako je i bilo”, dodao je Milun kojem je cilj osvojiti zlato na Olimpijskim igrama. Od idola je izabrao Filipa Hrgovića – posljednjeg Pijetrajevog učenika u super teškoj kategoriji.

“Sviđa mi se stil od Hrgovića ili Klička. Trebao bih raditi na distanci. Ali ja volim i prići i razbiti. Volim tuče, kako bi se reklo kod nas”, priznaje mladić iz Dicma.

Pijetraj: Podsjeća na Lennoxa Lewisa

A što o njemu misli hrvatski boksački izbornik i naš najveći stručnjak Leonard Pijetraj. Njega Milun podsjeća na legendarnog Lennoxa Lewisa.

“Po stilu boksa podsjeća na Lennoxa Lewisa. Možda nije tih proporcija… Meni treba jedno godinu dana rada s njim, naravno ako on bude zdrav i ima ovakvu volju za radom. Mislim da će se vrlo brzo čuti za njega u svijetu”, rekao je Pijetraj za RTL Vijesti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI