Mirsad Bektić u posjetu BiH uz pratnju UFC kamera! Pogledajte cijeli prilog (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 15.10.2018 19:20h Autor:

Mirsad Bektić

Mirsad Bektić posjetio je svoju rodnu Bosnu i Hercegovinu, gdje je snimljen prilog za UFC-ov serijal “UFC Connected”. Upravo je taj prilog o Bektiću premijerno emitiran i postavljen na Facebook stranicu UFC-a te vam ga mi sa zadovoljstvom donosimo. 

Ovaj 27-godišnji borac rodom iz Srebrenice sve je veća UFC zvijezda, a to je postigao svojim impresivnim nastupima koji su ga doveli na osmo mjesto službenog poretka za izazivača perolake kategorije. Da mu se nije dogodio kiks u borbi protiv Darrena Elkinsa, u kojoj je do tada dominirao, vjerojatno bi sada bio još bolje plasiran, možda i među glavnim konkurentima za napad na titulu. No, mlad je, svakom borbom napreduje i nikamo mu se ne žuri.

Osim toga, Mirsad je jedna izuzetno prizemna osoba, što se najbolje može vidjeti iz ovog videa. U njemu je kratko ispričao svoju životnu priču, krenuvši od prognaništva iz Srebrenice, koje je rezultiralo dugogodišnjom odvojenošću od oca. Upravo s posjetom njemu započinje ovaj video, a Mirsad uživa u pomaganju oko poslova na selu. Otac mu je uzgajivač ovaca i Mirsad se jako dobro snašao.

Dok razgovara o svom porijeklu i tome koliko mu znači, Mirsada pratimo i na treningu u sarajevskom klubu Gazija, kao i u posjeti kod tete i tetka. Na kraju slijedi šetnja Baščaršijom, gdje je bio prepoznat od Sarajlila, s kojima se drage volje fotografirao.

UFC Connected: Mirsad Bektic

What a story! Mirsad Bektic travels back to his homeland of Bosnia in a brand new UFC Connected.

Objavljuje UFC u Ponedjeljak, 15. listopada 2018.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI