Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Mirni razlaz Ivane Habazin s trenerom: “Vlado je najbolji trener na svijetu, on mi je poput oca…” | Fight Site

Mirni razlaz Ivane Habazin s trenerom: “Vlado je najbolji trener na svijetu, on mi je poput oca…”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 20.03.2018 17:51h Autor:

Ivana Habazin

Nakon pobjede koja ju je vratila u svjetski boksački vrh, pred Ivanom Habazin najvažnija je promjena u dosadašnjoj karijeri. Došlo je do razlaza s njenim dugogodišnjim trenerom, Vladom Božićem te će Ivana priliku za napredak potražiti u inozemstvu.

Ivana Habazin i Vlado Božić zapravo su sve do sada napravili zajedno. On je trener koji je Ivanu naučio sve što o boksu zna, a ona je boksačica koja je postala zapravo njegov životni trenerski projekt. No, riječ projekt ovdje nije u dobroj funkciji jer ne pokazuje emotivnu stranu svega i to koliko su Ivana i Vlado zapravo bliski te koliko su oni zajedno prolazili kroz svaki trenutak njene dosadašnje borilačke karijere.

Ipak, nakon velike pobjede prošlog vikenda, koja je Ivanu ponovno vratila u vrh svjetskog boksa, gdje se već i idućem meču može nadati okršaju za neki od najvećih svjetskih pojaseva, došlo je vrijeme da se raziđu. I to nikako nije bilo lako, no oboje su shvatili kako je do toga moralo doći. Trener Božić je zapravo objasnio u čemu je zapravo stvar. Kombinacija je to njegovih privatnih, ali i trenerskih puteva i ciljeva.

“Meni se trenutno poklopilo više razloga za ovu odluku. Jedan od najvažnijih razloga je to što Ivani više ne mogu ništa specijalno ponuditi. Uz to što sam zasićen, uz to što mislim da bi ona trebala ići u drugu sredinu, promjeniti trenera, da se razbije monotonija, da može napredovati. Ali od svih razloga, najveći razlog i točka na i je to da se želim posvetiti obitelji, konkretno svojoj kćeri koja se bavi tenisom. Jednostavno, to sve ne bi mogao stići. Nešto bi od svega toga trpilo, sigurno”, rekao je Božić za net.hr, čime je otkrio kako je ovo zapravo bila njegova odluka. Još je dodao: “U jednu ruku mi je žao što Ivani više neću biti trener. U drugu ruku mi nije žao. Ja sam ipak ugradio dosta truda i rada u tu čitavu priču oko Ivane, ali kad podvučem crtu, izuzetno sam zadovoljan svime što smo Ivana i ja ostvarili. Savjest mi je čista, da sam više od maksimuma sa svoje strane. Bio sam joj i tata, i mama, i prijatelj, i neprijatelj…

Ivana je također spremno zatvorila ovo poglavlje svoje karijere, na koje će uvijek gledati s ponosom. Uostalom, trener Božić će uvijek biti dio njoj najbližih ljudi i osoba kojoj će se uvijek moći obratiti, neovisno o tome koja je tema u pitanju.

“Vlado je najbolji boksački trener s kojim sam ja radila, najbolji je trener na svijetu. Ali, situacija je takva jer u ovih osam godina zaista smo probijali glavom kroz zid. I da želim ostati, ne mogu ostati u Hrvatskoj jer se ništa neće dogoditi. Ali ako sad sve bude po planu, ako potpišem ugovor s većim timom, dobit ću nove uvjete za boksački razvoj. Bolje nego što je to bio slučaj u Hrvatskoj. Iako, meni je Vlado apsolutno dao sve što je mogao, dao mi se čitav u moju karijeru. Naravno da mi je žao što mi više neće biti trener. Pa, on mi je bio više kao otac”, otkrila je Ivana, a još je emotivni bio njen status na Facebooku i Instagramu, koji je posvetila svom treneru.

“Imati tebe kao trenera mi je pomoglo da shvatim što trebam učiniti da budem uspješna, ne samo u sportu, već i u životu. Gurnuo si me iz moje zone udobnosti. Zbog tvojih vježbi plačem u agoniji. Na kraju sve padne zajedno – to me čini boljom i jačom. Moje oči su možda moje, ali vizija koju vidim je tvoja. Hvala treneru!”

Nije poznato gdje će se Ivana sada zaputiti, no nema sumnja kako će pronaći dobre uvjete za svoj daljnji razvoj. Uostalom, u Njemačkoj je već bila kao sparing partnerica Ceciliji Braekhus, neki kontakti i dalje postoje. Na njoj je da odabere ono što joj se čini najboljom opciji te da nastavi vrijedno i predano raditi. Onda će doći i rezultati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI