Mirko Filipović pobijedio Roya Nelsona!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.02.2019 06:08h Autor:

Cro Cop vs. Nelson

Mirko Filipović savladao je Roya Nelsona u njihovom revanšu održanom na Bellator 216 eventu. Cro Copu je odradio taktički pametnu borbu te je pobjedu upisao jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde.

Prva runda počela je na distanci, bez previše inicijative od strane bilo kojeg borca. Tako je bilo otprilike minutu i pol, kad se distanca skraćuje. To rezultira klinčem uz ogradu, gdje se nekoliko puta izmjenjuju u poziciji. Nije dugo trajao stand up nakon što su se udaljili, no kod novog klinča bolje radi Filipović. Pogodio je nekoliko udaraca laktom i dva jaka aperkata, a dodatnu štetu Nelsonu radi odličnim middle kickom u posljednjoj minuti runde. Nelson je u prvih pet minuta većinom pokušavao doći do rušenja, no Filipović je sve to uspješno branio.

Klinč u drugoj rundi dolazi nakon otprilike minute i Cro Cop odmah pogađa koljeno u bradu. Ponovno slijedi faza “dirty boxinga” u kojoj hrvatski borac radi bolje. Nakon aperkata se Nelson čini uzdrman, ali ipak se odmah oporavlja. Borba odlazi na sredinu gdje ponovno vrhunski radi lijeva noga Cro Copa, no i Nelson sada pogađa nekoliko dobrih udaraca. U drugoj polovici runde, nova dva pokušaja rušenja od strane Nelsona koja ne prolaze i ponovno kontrolu klinča preuzima Filipović, sve do kraja runde.

U trećoj rundi Nelson je agresivac, no ponovno mu je glavni napad bio na rušenje i opet bez ikakvog uspjeha. Unatoč neuspjesima, Nelson ne odustaje od rušenja, no do polovice runde je Cro Cop obranio još dva. Filipović u zadnjoj rundi većinu štete radio je zadnjim direktom, bez previše srljanja, svjestan da je u bodovnoj prednosti. Ulaskom u posljednju minutu, Nelson napokon dolazi do rušenja, ali Cro Cop odmah zatvara gard. Tako “Big Country” nije uspio napraviti nikakvu štetu do kraja runde i otišlo se na sudačku odluku.

Sudac Sal D’Amato sve tri je runde dodijelio Cro Copu, dok su preostala dvojica smatrali kako je bio bolji u dvije, što je rezultiralo jednoglasnom sudačkom odlukom u njegovu korist te nastavak impresivnog niza pobjeda u revanšima, ali i pobjeda unutar trenutnog niza. Niz prekida nije uspio nastaviti, no ovo je velika pobjeda koja je nastavila njegovu seriju. Deseta pobjeda u nizu za nastavak najduljeg pobjedničkog niza u njegovoj karijeri. A tek mu je 44…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI