Miran Fabjan složio pobjedničku taktiku za revanš protiv Kongoloa

Vijesti iz regije 03.10.2012 14:29h Autor:

Miran Fabjan

Prije mjesec i pol Portorož u Sloveniji ugostio je vrlo dobru K-1 priredbu Admiral Markets Fight Night na kojoj se u glavnom meču večeri borio Miran Fabjan, koji je ujedno bio i jedan do glavnih organizatora.

Tom prilikom ipak nije uspio pobijediti sjajnog Švicarca i jednog od top 10 boraca u kategoriji, Yoanna Kongoloa, ali su odmah dogovorili revanš na njegovom terenu. Fabjan je, naime, u taj meč ušao s teškim lomom malog prsta desne ruke i odluka sudaca zaista je mogla otići na obje strane.

Revanš je na rasporedu ove subote u Ženevi, a upitali smo Mirana kako su protekle pripreme ovog puta, kad se nije morao baviti organizacijom same priredbe.

"Pripreme su prošle bez ikakve ozljede. Trenirao sam ujutro boks u Ljubljani, a K-1 sam trenirao sa svojim trenerom Dariom Grilancem iz Yaksha Combat Teama. Kao sparing partner pomagao mi je Matjaž Koš i odlični slovenski Muay Thai borac Grega Smole. Kondiciju sam nabijao s Mihom Golobom i ovog puta smo zaista stvarno mnogo radili na tome da se borim s distance te da više koristim kroše i lijevo koljeno."

Gdje vidiš prostora za napredak u usporedbi s prvom borbom, kakva je bila analiza meča u Portorožu?

"Kao što sam već rekao, moram držati distancu i ne smijem previše ulaziti u samu borbu. Potrebno je više kretanja i prepustiti njemu sredinu ringa i tako odraditi prve tri runde, a onda u zadnje dvije napasti maksimalno i pokušati stići do nokauta te pojasa europskog prvaka po WKN verziji", rekao je Miran za Fight Site.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI